Два нови лекотоварни електромобила от Renault

14.01.2017

Renault Pro+ обяви световната премиера на новите Kangoo Z.E. и Master Z.E.

Два нови лекотоварни електромобила от Renault

Renault Pro+ обяви световната премиера на два нови лекотоварни автомобила. Новото Kangoo Z.E. и Master Z.E. разшириха лекотоварното електрическо семейство на френския производител.

Двете премиери бяха представени по време на Автомобилен салон Брюксел.

Новото Kangoo Z.E. e с нова батерия, благодарение на която пробегът е увеличен с над 50% до 270 км по NEDC (New European Driving Cycle, европейски стандарт за измерване на емисиите и разхода на гориво). Така той се превръща в новия лидер в категорията. Master Z.E.пренася опита на Renault като европейски лидер в сферата на електрическите автомобили, в сегмента на големите ванове. Нови услуги за свързаност позволяват на корпоративните клиенти да развиват по-добре бизнеса си.

С четири електрически лекотоварни автомобила гамата на Renault е уникална в световен мащаб. Освен това компанията разширява гамата си от услуги за свързаност, които предлага за корпоративните клиенти, както и за своята мрежа от специалисти.

“Renault Pro+ е пазарен лидер по продажби на електрически LCV в Европа. С новия Kangoo Z.E. и Master Z.E., Renault Pro+ продължава да разширява своите поръчкови предложения, предназначени за професионалните клиенти, като същевременно с това развива услугите за свързаност за бизнес потребителите. Уверени сме, че корпоративните ни клиенти ще се наслаждават на нашите ванове, отделящи в атмосферата нулеви вредни емисии, които съществено ще допринесат за подобряване на бизнеса им, както и на удоволствието от шофирането.”, сподели Ашвани Гупта – Мениджър Лекотоварни търговски автомобили в компанията.

Renault Pro+ вече разполага в гамата си с четири електрически LCV модела: Twizy Cargo (четириколесно с багажник, лансиран през 2014), ново ZOE Societe (базирано на новото ZOE и пробег от 400 км по цикъла NEDC, лансирано през септември 2016), ново Kangoo Z.E. и Master Z.E.

Новото Kangoo Z.E предлага още интересни нови иновации: нова батерия, нов двигател, ново зарядно, нови иновативни услуги за свързаност, термо помпа за климатичната система. Батерията е Z.E.33 (33kWh). Двигателят е 100% Renault, генерира 60 к.с. и е базиран  на двигателя ZOE R75/90. Той ще се произвежда във Франция, в завода на Renault в Клеон.

Новото Kangoo Z.E. сега предлага пробег от 270 км по цикъла NEDC спрямо 170 км за сегашното Kangoo Z.E. В реални условия, при цикъл на доставки 3 (Реален цикъл, базиран на доставки от бизнес потребител в рамките на 107 км градско шофиране, за период от 2 часа и 25 минути.), автомобилът би имал пробег от около 200 км с един товар. Новото Kangoo Z.E. има по-голям наличен пробег в сравнение с всеки друг електрически LCV.

Новото Kangoo Z.E. намалява времето за зареждане, благодарение на 7 kW AC зарядно от ново поколение. Пълното зареждане на батерията отнема около шест часа от 7 kW WallBox. С това ново, по-мощно зарядно, новото Kangoo Z.E. възстановява пробег от 35 км за само час зареждане (в умерени климатични условия). Иновациите продължават с топлинна помпа, свързана с климатичната система, удължаваща пробега в студено време. Новото Kangoo Z.E. се произвежда във Франция и ще влезе в продажба в Европа от средата на 2017.С Master Z.E. опитът на Renault при електрическите автомобили скоро ще бъде достъпен и при големите ванове. Електрическата версия на Master е насочена основно към корпоративните клиенти, предлагащи услуги за дистрибуция в града, както и към големите общини и кметства. Товарните характеристики на този тежък ван, пробегът и времето за зареждане, са специално пригодени към нуждите на бизнес клиентите, опериращи в градовете по целия свят.

Master Z.E. е оборудван с батерия Z.E. 33 (33 kWh) и е снабден с R75, двигател със силно развита енергийна ефективност и мощност от 57 kW/76 к.с., наследен от ZOE. Master Z.E. има пробег от 200 км по цикъла NEDC.

Master Z.E. се нуждае от по-малко от една нощ за зареждане: пълното зареждане трае шест часа със 7 kW WallBox. Автомобилът ще се появи на европейския пазар в края на 2017.

Подобно на частните клиенти на електромобили, LCV клиентите също могат да се възползват от новите услуги за свързаност Z.E. Trip и Z.E. Pass в новото Renault Kangoo Z.E. Тези услуги позволяват лесно зареждане на някоя от 80-хилядите обществени EV зарядни станции в Европа. През 2017 г. Renault Pro+ ще извади редица други услуги за свързаност, предназначени за бизнес потребителите, започвайки с  „Fleet Management” и „Predictive Maintenance”.

“Fleet Management” е услуга, която дава достъп на мениджърите на автопаркове до:

• важните данни на автомобила за ефективно и ефикасно управление на бизнеса

• по-добро управление на общите експлоатационни разходи, намалявайки текущите експлоатационните разходи (по-нисък разход, планово сервизиране).

“Predictive Maintenance” включва издаване на информация в реално време за състоянието на автомобила. Въз основа на система за прогнозен анализ на данни, тя помага за:

• Плануване на поддръжката, а така и за оптимизиране на сервизните разходи.

• Максимизиране наличността на автомобила за увеличаване на продуктивността.

• Гарантиране на безопасността на шофьора.

<< Обратно към новините