Peugeot Rifter е Многофункционален автомобил на годината

07.02.2019

Peugeot Rifter е Многофункционален автомобил на годината

Новият Peugeot 508 оглави категория „Леки автомобили“, а след гласуване на журналистите от журито на „Прес Авто Клуб – България“ бе провъзгласен и за абсолютния Автомобил на Годината в България за 2019 г. Същевременно новият Peugeot Rifter, спечели приза Многофункционален автомобил на годината.

Наградите бяха връчени на изпълнителния директор на София Франс Ауто, официален вносител на Peugeot, Надя Божкова на 6 февруари по време на тържествена церемония. Този триумф на Peugeot е грандиозно признание за усилията на екипа, подема на марката и скока по отношение на качеството, които тя бележи.

Новият Peugeot 508 ще носи титлата Кола на годината 2019. Тя аплодира дръзките решения в дизайна, които ясно се разграничават от конвенционалните елементи, характерни за външния вид и стила на седаните от сегмент D. Решението да се създаде по-къс модел от предишното поколение и да се използва технология за врати без рамки му придава специално присъствие и стойка. Това са само някои от тайните зад характера на новия Peugeot 508. Новият Peugeot 508 е оборудван с най-новата версия на Peugeot i-Cockpit, която запазва ключовите му компоненти, а именно компактен волан, голям 10-инчов капацитивен сензорен екран и цифров дисплей на нивото на очите с висока резолюция и възможност за персонализация. За пръв път в сегмента новият Peugeot 508 демонстрира и Система за нощно виждане (Night vision), която засича живи същества пред автомобила нощем или в условия на намалена видимост. Системата осигурява засичане в рамките на 200-250 м извън обхвата на предните фарове и извежда образа от инфрачервената камера централно на цифровия дисплей на нивото на очите на водача.Новият Peugeot Rifter бе избран за Многофункционален автомобил на годината. Той носи силна индивидуалност и приключенски дух. Заимствал e някои от стилистичните и функционални характеристики на SUV света: голям клирънс, големи колела, големи протектори на праговете на вратите, на долната странична част на каросерията и предната и задната брони. Предлаган в две дължини – с 5 и 7 места, оборудван с Peugeot i-Cockpit и гарантиращ удоволствие от шофирането, Peugeot Rifter е верен съучастник в ежедневната работа и семейните приключения.

Призът Автомобил на годината се присъжда от жури от близо 40 журналисти от „Прес Авто Клуб – България“, занимаващи се с теми от автомобилната индустрия. Участниците в конкурса бяха разделени в няколко отделни категории, като общо бяха връчени седем награди - лек автомобил, многофункционален автомобил, crossover автомобил, еко автомобил, премиум автомобил и градски автомобил. Именно измежду тези шест победителя новият Peugeot 508 бе провъзгласен за абсолютния Автомобил на Годината в България за 2019 г.
 

<< Обратно към новините