18 нови Renault Kangoo Z.E. за община Варна

13.08.2019

18 нови Renault Kangoo Z.E. за община Варна

18 нови лекотоварни електрически Renault Kangoo Z.E. започват да контролират паркирането в "синята зона" в морската столица.

Новите електромобили бяха представени на 13 август пред сградата на община Варна, където бяха приети от директор на ОП "Общински паркинги и синя зона" Младен Иванов. Ръководеното от него предприятие ще стопанисва новите придобивки. Превозните средства са на стойност 1 072 500 лв., като финансовите средства за закупуването им са осигурени от Европейската банка за възстановяване и развитие.

Разходите за експлоатация на един електромобил е 1-2 лв. на 100 км пробег, без допълнителни средства за масла и филтри. На 25 юли е обявена обществена поръчка за доставка и изграждане на 31 зарядни станции, които ще бъдат поставени в центъра на града. От тях 22 ще могат да се ползват безплатно и от гражданите и гостите на Варна. Собствениците на електрически автомобили вече паркират безплатно в "синята зона" в морската столица.

Община Варна кандидатства и за нови електробуси, чрез които да бъде обновен автопарка на градския транспорт. До момента в общинската фирма "Градски транспорт" ЕАД има 85 нови автобуса и 35 нови тролейбуса, осигурени чрез проекти по оперативни програми.

<< Обратно към новините