Емил Гърнев става генерален мениджър за марките Renault и Dacia в България

10.09.2019

Емил Гърнев става генерален мениджър за марките Renault и Dacia в България

От началото на месец септември Емил Гърнев става генерален мениджър за марките Renault и Dacia в България. Той ще отговаря пред Хаким Бутера, който запазва позицията си на генерален мениджър на клъстър Югоизточна Европа.

Емил Гърнев е част от Рено Нисан България от 2008 г., когато е назначен за мениджър Продажби и дилърска мрежа за марките Renault и Dacia. През 2017 г. започва да отговаря и за следпродажбеното обслужване. Емил има над 15 години опит в автомобилния бизнес - през 2001 г. става мениджър продажби в Unitrade-X, официален вносител на марката Volkswagen по това време, а от 2006 г. заема същата позиция в Scania България. Завършил е електроника в Техническия университет в София.

"Една година след създаването на клъстър Югоизточна Европа забелязваме осезаема промяна в процесите и служителите на компанията благодарение на синергиите, които изградихме между България, Румъния и Молдова. Създаването на новите позиция и структура е изключително стратегически ход за Рено Нисан България. По този начин ще имаме възможността да се възползваме от максимална гъвкавост при взимане на решения, докато продължаваме да постигаме успешни резултати в рамките на устойчивия модел на клъстъра. Изправени пред година, изпълнена с вълнуващи премиери, вярваме, че новата структура ще допринесе за запазване на лидерската ни позиция на пазара на нови автомобили в България", заяви Гърнев.

<< Обратно към новините