Visteon представи публично цифровия 3D инструментален панел, вграждан в Peugeot 208

03.12.2019

Visteon представи публично цифровия 3D инструментален панел, вграждан в Peugeot 208

Компанията, която е лидер в производството на инструментални панели, представи изцяло дигиталния панел, който се монтира в луксозните версии на новия лек автомобил Peugeot 208 (базовата версия е с аналогов инструментален панел, разработен и произведен също от Visteon).

Новите действащи лица при „Лъва“ са електрическият e-208 (136 к.с.) и версиите с ДВГ:
- с 3-цилиндрови бензинови двигатели PureTech - 75, 100 и 130 с обем 1,2 л;
- с дизеловия BlueHDi 102 (4-цилиндров, 1,5 л).

Новаторската концепция „3D Blade” създава усещане за 3D графика, като комбинира върху полупрозрачно огледало проекциите на изображенията на два TFT LED екрана с различни размери.  Цветовете и темите на 3D анимациите могат да се конфигурират, менютата се въртят в дълбочина, а различните по важност данни като скорост и предупреждения се разпределят по приоритет в дълбочина на изображението.

Надежната работа на 3D панела на Visteon се гарантира от две независими процесорни системи от най-ново поколение, модулите памет са DDR3, софтуерният код е над половин милион реда. Вградените хардуер, софтуер и механични компоненти са разработени според най-строгите автомобилни стандарти, за да осигурят стабилно поведение при екстремни условия.

Панелът с двата дисплея и странични индикатори предоставя графична информация с високо качество. Решението създава усещане за дълбочина и, според производителя, не разсейва водача. Последното твърдение е спорно: и новото табло, и особено страничният помощен панел пак изискват водачът да отмества погледа си от пътя пред автомобила – проблем, който е избегнат при системите, при които първостепенната информация се проектира върху долната част на челното стъкло.

<< Обратно към новините