Amazon наема 100 000 нови служители в отговор на COVID 19

17.03.2020

Amazon наема 100 000 нови служители в отговор на COVID 19

Докато някои бизнеси търпят огромни загуби, заради COVID 19, онлайн търговията расте стремеглаво.

Ако искате да четете списание ЛОГИСТИКА в електронен вариант, абонирайте се ТУК

Доказва го и съобщението от централата на Amazon, че компанията ще назначи допълнително 100 000 нови служители в САЩ, тъй като все повече хора пазаруват онлайн по време на кризата с COVID 19.

Онлайн търговецът на дребно заяви, че временно ще повиши почасовото заплащане на работниците си с 2 долара/час до края на април. Това се отнася за всички, които работят в складовете, центровете за доставка и хранителни магазини на Whole Foods.

Почасовите работници във Великобритания и в Европа също ще получат подобно увеличение – съответно по 2 лири и по 2 евро.

„Наблюдаваме значително увеличение на търсенето, което означава, че нуждите ни от работна ръка са безпрецедентни за това време на годината“, твърди Дейв Кларк, който ръководи складовата мрежа и доставката на Amazon.

През миналия уикенд Amazon заяви, че скокът на поръчките подлага на натиск нейните доставки. Купувачите бяха предупредини, че доставката може да отнеме повече време от обичайните 2 дни. Отбелязва се, че най-голямо търсене има на почистващи и дезинфикциращи средства.

<< Обратно към новините