DHL Express България се довери на Sprinter

20.07.2020

Логистичната компания избра новия модел на бестселъра на Mercedes-Benz за доставка на пратки в страната

DHL Express България се довери на Sprinter

8 чисто нови лекотоварни автомобила Mercedes-Benz Sprinter предаде Силвър Стар, генерален дистрибутор на немската марка за България, на дългогодишния си партньор DHL Express България.

 

Така логистичната компания обнови своя автопарк, като за пореден път се довери на сигурността и качеството на автомобилите за работа на Mercedes-Benz. Новите ванове са от модификацията 316 CDI с високо ниво на оборудване. Добавени са камера за задно виждане и интегрираната инфотеймънт система Mercedes-Benz User Experience (MBUX) за управление на функциите и комфорта в автомобила.„Един от основните стълбове в стратегията на DHL е предоставяне на най-добро качество на услугата, така че да свързваме хората по света и да подобряваме качеството им на живот. Това неизменно се случва, използвайки високотехнологични и безопасни превозни средства, какъвто със сигурност е Sprinter. От началото на местното ни партньорство, датиращо от 2011 г., Sprinter се е доказал като универсален инструмент за навременна и бърза доставка, независимо от условията, в които оперира“, сподели Антон Димитров, оперативен директор на DHL Express България. Той допълни, че досега логистичната компания е извършила близо 7 000 000 посещения при свои клиенти в България с Mercedes-Benz Sprinter.Освен, че е сред еталоните за безопасност и надеждност, Sprinter е убедителен и по отношение на разхода на гориво и комфорта. Това го прави изключително подходящ за доставки и в градските райони, и при дълги междуградски маршрути, каквито DHL Express изпълнява. Автомобилът гарантира дълъг пробег и икономия на гориво, благодарение на последното поколение двигатели на Mercedes-Benz OM 651.

Sprinter е един от най-технологичните лекотоварни автомобили с вече над 25-годишна история. Това е първият ван с асистент срещу странични пориви на вятъра, като функцията е стандарт при базовото оборудване. Моделът може да бъде оборудван с редица допълнителни системи за сигурност, като активен спирачен асистент за предотвратяване на злополуки, дистроник за поддържане на дистанция от движещия се отпред автомобил, асистент за следене на пътната лента и асистент за сляпа зона.

Deutsche Post DHL Group е водещата световна компания за пощенски и логистични услуги. Групата на Deutsche Post DHL. До 2050 г. групата си е поставила за цел да сведе въглеродните емисии, генерирани от логистичната си дейност, до нула.

Групата Силвър Стар е официален представител на немския концерн Daimler AG за България за марките Mercedes-Benz, SETRA, FUSO и Unimog.

<< Обратно към новините