Renault обеща революция с новите Kangoo и Express

12.11.2020

Renault обеща революция с новите Kangoo и Express

Лекотоварното подразделение на Renault обяви пускането на новите Kangoo и Express. Двата модела ще се предлагат както в лекотоварен, така и в пътнически вариант. Четирите автомобила ще бъдат представени и лансирани през пролетта на 2021 г.

 

Новият Renault Kangoo Van идва усъвършенстван, по-богато оборудван и с голямата иновация Easy Side Access. Пътническата версия на новия Renault Kangoo отговаря на нуждите на динамични семейства с елегантния си дизайн и повече комфорт. Renault Kangoo Van и Renault Kangoo ще имат и електрически версии.Новото Renault Express Van ще отговори на нуждите на клиенти, търсещи най-доброто съотношение между цена и производителност, и предлага най-много място за съхранение в своята категория. Пътническата му версия, която ще се продава извън Европа е универсална със своите пет места и голям товарен обем.

„Renault отново предизвиква революция в сегмента на лекотоварните и пътнически ванове с новите Kangoo и Express. Тези нови и допълващи се модели отговарят на разнообразните нужди на професионалистите и частните клиенти. С над 4 милиона продажби от 1997 г. насам, Kangoo е емблематичен автомобил. Renault представя и иновацията Easy Side Access при новия Kangoo Van, за да улесни страничното товарене", казва Марк Сътклиф, старши вицепрезидент на бизнесподразделението на Алианса за лекотоварни автомобили.

Новият Renault Kangoo Van е с атлетичен и динамичен стил и е насочено главно към автопаркове, занаятчии и търговци, в търсене на специално създаден за професионалисти автомобил, оборудван с най-новите технологии.

Основните иновации Easy Side Access и Easy Inside Gallery при новия Renault Kangoo Van са революционнни при товаренето и достъпа до превозното средство.

Функцията Easy Side Access (улеснен страничен достъп) е особено удобна за градските центрове с ограничено пространство за паркиране и предоставя лесен достъп до товара. Чрез премахването на централната колона новият Renault Kangoo Van предлага най-широкия страничен достъп на пазара от 1416 мм - два пъти по-голям от предишната версия на модела.

Easy Inside Gallery (сгъваем багажен рафт под тавана е другото нововъведение, което позволява транспорт на дълги и обемни предмети, освобождавайки пространството на пода на автомобила.

Новият Renault Kangoo Van се откроява с по-мускулест външен дизайн. Предницата е напълно преработена с хромирана линия между решетката и бронята. Визията се отличава с изваяни линии и хромирани вложки. Изцяло новият интериор предлага множество ниши за съхранение. Новите и изцяло преработени седалки предоставят повече комфорт.Renault Kangoo Van ще се оборудва с мултимедийната система Renault Easy Link и нови помощни системи за шофиране, включително дигиталното огледало с постоянна визуализация на зоната зад автомобила. Тази нова система осигурява отлична видимост назад, удобна за лекотоварни автомобили с преграда между пътническото и товарното пространство. Други нови функции са асистентът за стабилизиране на ремаркето и активният спирачен асистент.

Моделът ще се предлага в две дължини, с ръчна и автоматична предавателна кутия в дизелови, бензинови и електрически версии. Полезният му обем варира от 3,3 до 3,9 куб. м в стандартната версия и от 4,2 до 4,9 куб. м в удължената версия.Новият Renault Kangoo идва като елегантен и просторен пътнически ван с пет места, преработен външен вид, повече комфорт и оборудване и нови помощни системи за шофиране. Моделът запазва всичките си интелигентни модуларни функции, популярни сред професионалните клиенти.

Renault Kangoo и Kangoo Van ще се произвеждат във фабриката на Renault в Мобеж, Франция. Те ще се предлагат в Европа и извън Стария континент.

Новият Renault Express Van е практичен и ефективен ван и е предназначен за предприемачи с малки автопаркове, търсещи най-доброто съотношение между цена и качество.Renault Express Van използва модерният стил на марката. Оборудван е с подсилени седалки, а интериорът осигурява комфорт на борда. Особено внимание е отделено на местата за съхранение и ергономичността. Моделът предлага най-голямо пространство за съхранение в своята категория (48 л) и товарен обем от 3,3 до 3,7 куб. м.Renault Express Van също използва от мултимедийна система Renault Easy Link и помощни системи за шофиране като дигиталното огледало с постоянна визуализация на зоната зад автомобила, предупреждение при наличие на обект в сляпата точка, преден и заден паркинг асистент и широкоъгълно огледало в сенника на пасажера.Renault Express, гъвкавият и икономичен пътнически ван, предлага пет места и голям товарен обем. Моделът е предназначен за смесена употреба - професионална и семейна, както и за занаятчии и търговци.

Новите Renault Express и Express Van ще се произвеждат в завода на Renault в Танжер, Мароко. Renault Express Van ще се предлага в Европа и на международни пазари, а Renault Express ще се продава само извън Европа.

Подробности - в декемврийския брой на списание КАМИОНИ - на хартия и онлайн.  

<< Обратно към новините