VWCV ще произвежда нови електрически превозни средства

16.11.2020

VWCV ще произвежда нови електрически превозни средства

На заседанието на надзорния съвет на Volkswagen Group се потвърди новината, свързана с производството на нови автомобили от Volkswagen Commercial Vehicles (VWCV) в Хановер.

В допълнение към собствените Т гама и ID.BUZZ, VWCV в бъдеще ще произвежда и три напълно електрически модела D-SUV за други марки на Групата. Подкрепен с инвестиции от около 680 милиона евро, Хановер ще се превърне в мулти бранд завод.

„Основният ни завод в Хановер се превръща в производствена площадка за три напълно нови първокласни електрически автомобила на Групата“, обяснява д-р Карстен Интра, председател на управителния съвет на Volkswagen Commercial Vehicles. „Тези D-SUV са водещи проекти: първокласни, 100% електрически и силно автоматизирани. Поради това решението на надзорния съвет на Volkswagen е важен крайъгълен камък за нашата високотехнологична компания и демонстрация на доверие в производителността на нашия екип. Взехме това решение благодарение на нашето местоположение, гарантираната ефективност и най-високото качество на продукцията ни. Благодаря на всеки наш колега, чиято работа направи възможно това новаторско решение ”, продължи Интра.

Бертина Муркович, председател на работническия съвет на VWCV каза: „Конкуренцията с други марки на Групата беше тежка. Но в крайна сметка, подкрепени от споразумението ни, и с нашия опит в качественото производство, успяхме да спечелим да произвеждаме тези продукти в Хановер. По този начин нивото на утилизация гарантира нива на заетост за следващите години. Новият Multivan, ID. BUZZ и сега D-SUV са нашето портфолио за това десетилетие. Понастоящем не може да се установи по-голяма сигурност от тази на местоположението или работната сила."

За бъдещото производство на тези превозни средства VWCV изгражда нова производствена линия в Хановер. По този начин очевидно се ускорява трансформацията към електрическа мобилност, а Хановер се превръща в завод с много брандове. Напълно електрическият ID. BUZZ трябва да излезе от производствената линия още през 2022 г. и да пренесе иконата Bulli в нова електрическа ера.

<< Обратно към новините