ID. BUZZ ще бъде автономен

01.03.2021

ID. BUZZ ще бъде автономен

Изцяло електрическият ван ID. BUZZ ще бъде част от портфолиото на лекотоварното подразделение Volkswagen Commercial Vehicles (VWCV).

[✕]Отделът работи усилено по план за разработка и въвеждане в употреба на решения за автономно управление до 2025 година.

"През тази година, за първи път ние започваме полеви тестове в Германия, в които ще бъде използвана система за автономно управление на Argo AI, интегрирана в ID. BUZZ на Volkswagen Commercial Vehicles", казва Кристиан Зенгер, директор на Autonomous Driving отдела.

Серийната версия на Volkswagen ID. BUZZ ще има световна премиера през 2022 година. ID. BUZZ е със система за задвижване на четирите колела, като двата й електромотора са с мощност от 369 конски сили. С пробег с едно зареждане от около 600 километра, той е в състояние да ускори от 0 до 96км/ч за около 5 секунди, и развива максимална скорост от около 160 км/ч.

Volkswagen I.D. BUZZ е оборудван с батерия 111 кВч, която може да бъде заредена на 80% за около 30 минути със система за бързо зареждане от 150 кВ.

<< Обратно към новините