Най-голямата поръчка в историята на MAN TGE

04.03.2021

Датска компания сключи договор за 2500 лекотоварни автомобила

Най-голямата поръчка в историята на MAN TGE

Международната компания Falck Danmark A/S, която оперира с линейки подписа шестгодишно рамково споразумение с MAN Truck & Bus. Договорът е за подмяна на превозни средства за медицинска помощ на Falck, базирани в 5 европейски държави.


Цялата доставка ще е за около 2500 специализирани автомобила MAN TGE, което превръща мюнхенския производител в предпочитан партньор на Falck при покупката на ванове. Автомобилите ще бъдат надградени за използване като линейки и за транспорт на пациенти. Доставките на базовите превозни средства ще приключат до края на 2026 г.

Falck Group със седалище в Копенхаген е международен доставчик на спешна помощ и има над 30 000 наети служители в 35 държави. Портфолиото на Falck включва аварийно спасяване, пожарогасене, транспортни услуги за пациенти, нуждаещи се от интензивни грижи, линейки и други услуги за мобилност.

Автомобилите, включени в рамковото споразумение, могат да достигнат общо 2500 MAN TGE до края на 2026 г.
Вановете с марка MAN ще бъдат поръчвани от пет от националните клонове на Falck - в Дания, Германия, Швеция, Испания и Обединеното кралство. MAN ще достави базовите превозни средства, докато преоборудването ще стане при известни бодибилдери, специфицирани от Falck.

Първите поръчки вече са направени. Томас Херцог, ръководител на отдел за международни ключови клиенти в MAN Truck & Bus, обяви, че благодарение на високото качество на конструкцията и сглобката при MAN TGE, благодарение на десетилетния опит на компанията в производството на камиони, може да бъда гарантирана безпроблемната доработка на специализираните автомобили. При надграждането MAN ще си сътрудничи с бодибилдерите.

В дългаат история на базирания в Мюнхен производител на автомобили за работа, това е най-голямата единична поръчка в сегмента на вановете. Това се дължи и на факта, че Falck и MAN вече се познават добре. Датската компания има в парка си автомобили TGE от сегмента между 3 и 5,5 т от 2016 г. През 2019 г. Falck поръча 132 леки камиона MAN TGL и 19 вана MAN TGE от MAN Lastbiler Danmark. В клона си във Великобритания - Falck Ambulance UK, компанията също използва MAN TGE за транспорт на пациенти. Там през последните две години са доставени общо 92 вана TGE.

<< Обратно към новините