Thermo King с нова батерия за агрегатите E-200

04.03.2021

Thermo King с нова батерия за агрегатите E-200

Проектирана и произведена от Thermo King, новата литиево-йонна батерия позволява задържане на хладилен капацитет, икономия на гориво и непрекъсната студена верига по време на доставки в града.

[✕]Thermo King обяви пускането на новата си батерия, проектирана специално за напълно електрическите хладилни агрегати E-200. Произведена от Thermo King, новата литиево-йонна (Li-ion) батерия се предлага във версии с мощност 1,8 кВч и 3,6 КВч. В комбинация с E-200, батерията създава хладилно решение за транспорт с нулеви емисии, което осигурява непрекъсната студена верига, дори когато водачът спира за доставка, прекъсва или трябва да изключи автомобила си за по-дълго.

„Иновациите в продукта, устойчивостта му, надеждността, увеличеното време на работа, общите разходи за притежание, оптималната ефективност и очакванията на клиентите винаги са били концепциите, които ни движат“, каза Енеко Фернандес, продуктов мениджър в Thermo King. „Електрификацията е тенденция, която трябва да продължи с усъвършенстването на агрегатите, които не използват дизелов двигател за задвижване на компресора, а вместо това използват система, базирана на батерии. В Thermo King искаме да оспорим постулатите в нашия бранш, и днес правим една крачка напред. Разработихме собствен литиево-йонна батерия, за да я интегрираме изцяло със системата, и да позволим на нашите клиенти да максимизират предимствата на интелигентното и устойчиво управление на захранването."

Пакетът батерии на Thermo King е проектиран да работи безпроблемно с напълно електрическите хладилни агрегати с нулеви емисии E-200 за средни ванове и камиони - най-новото допълнение към нарастващото портфолио от недизелови решения на Thermo King. За разлика от типичните решения за малки камиони, предназначени за дизелови двигатели с вътрешно горене, E-200 осигурява постоянен капацитет в до две охлаждащи зони, независимо от двигателите на превозните средства, и може да работи както с електрически, така и с моторни превозни средства. Батерията Thermo King работи с патентованото управление на мощността на E-200, което допринася за по-ниска консумация на енергия, повишена автономност на автомобила и по-висока ефективност и надеждност.

Батерията, комбинирана с E-200, осигурява капацитет за задържане, екологично устойчив начин за захранване на устройството по време на стопове за доставки или почивки. Това е особено важно по време на доставка по домовете и други операции по дистрибуция в града, с чести доставки и отваряне на врати, на къси разстояния за шофиране с многократни спирания по време на движение. Това дава на мениджърите на флота спокойствие, че превозваните стоки се охлаждат през цялото време и няма температурни отклонения в отделението. Решението е съвместимо и с функциите за стартиране и спиране на автомобила, което допринася за допълнителни икономии на гориво.

Основните характеристики на батерията Thermo King:

Една единствена система за управление и интеграция с телематичната система Thermo King.
Един-единствен щепсел за зареждане и зарядно устройство за батерии, физически интегрирани в хладилния кондензатор за лесно, по-бързо и по-чисто инсталиране от страна на кабината на водача.

Тънък дизайн за лесен монтаж под пътническата седалка в повечето модели превозни средства.

Едновременно охлаждане и зареждане на батерията в режим на готовност.

Пълен хладилен капацитет, когато автомобилът е на празен ход.

Напълно съответства на изискванията за безопасност R100 на Икономическата комисия за Европа на ООН в транспортните приложения, и R10 на ИКЕ на ООН, сертифициран за електромагнитна съвместимост с превозни средства.

<< Обратно към новините