20 години списание КАМИОНИ

01.04.2021

20 години списание КАМИОНИ

Да, на 1 април съвсем не на шега КАМИОНИ, а с него и Българска Транспортна Преса навършва точно 20 години. На 1 април 2001 г. излезе първия брой на КАМИОНИ и... оттам нататък по 10 броя всяка година та досега.

[✕]

В цялата история на автомобилите за работа последните 20 години бяха най-бурни като развитие – тръгнахме от Евро 2 стигнахме до Евро 6, а днес вече пишем все повече за алтернативни горива. Премиери на нови камиони следваха една след друга, фирми се създаваха, растяха, променяха, сервизи се строяха, създаваха се нови представителства, преминахме през кризата от 2008-2009 г. с над 80% спад на пазара на камиони, после пазарът бавно се възстанови и... дойде пандемията. И ние винаги бяхме на линия, за да отразим това, което се случва.

 
Преди 20 години имаше само списание КАМИОНИ. Днес Българска Транспортна Преса
 • издава три периодични издания – КАМИОНИ, ЛОГИСТИКА и СТРОИТЕЛНА ТЕХНИКА;

 • има седмичен електронен бюлетин ТРАНСПОРТ,
 • активни сме ежедневно и в социалните мрежи Facebook и LinjkedIn
 • имаме и няколко годишни издания като справочникът Кой какъв е в транспорта и спедицията в България и каталогът Автомобили за работа.

 
През последните 10 години организирахме забележителни събития:
 • Truck Show КАМИОНИ, което се превърна в еталон за бранша,

 

 • Логистична бизнес конференция, чието 9-о издание ще бъде през октомври тази година,

 

 • изложения ЛОГИСТИКА В ДЕЙСТВИЕ и СТРОМА ЕКСПО,

 

 • гала церемония Автомобили за работа на годината, на която връчваме международните награди за Автомобили за работа.

 

В годините постепенно станахме членове на няколко международни журита:
 • International Truck of the Year
 • Truck Innovation Award
 • International Van of the Year
 • Bus & Coach of The Year
 • International Pickup Award
 • Truck Innovation Award
 • International Intralogistics and Forklift Truck of the Year (IFOY AWARD)
 
Дори и през последната година успяхме да направим някои нововъведения:
 • пуснахме нов сайт www.transportpress.bg, където могат да се четат дигиталните варианти на списанията;
 • Разработихме две приложения – едното Bulgarian Transport Press е за полесно четене на дигиталните варианти на изданията ни на мобилни устройства, а другото КАМИОНИ ЛОГИСТИКА ТРАНСПОРТ позволява лесен и бърз достъп през мобилни устройства до новинарските ни сайтове. И двете приложения могат да се свалят безплатно от Google Play или AppStore.
 

Приложението за изданията BULGARIAN TRANSPORT PRESSПриложението за ежедневните новини КАМИОНИ ЛОГИСТИКА ТРАНСПОРТ
 

Така че равносметката ни не малка за тези 20 години, в които медийният свят се промени толкова много.

Едно издание се прави от екип и всяко звено в него от журналисти и редактори, през реклама, дизайн и финанси до разпространението е еднакво важно. Всичко изброено по-горе нямаше да го има, ако не беше страхотният екип на Българска Транспортна Преса.
Екипът през 2001 г.И част от екипа днес:

Ето какво сме написали в първата редакционна статия преди 20 години в първия брой на КАМИОНИ: „Списание КАМИОНИ е предназначено за хората, които си вадят хляба с превози в страната и извън нея, за тези, за които камионите са професия и начин на живот, и... за всички, които искат да станат като тях. То ще се занимава с техническите новости, покупката, поддръжката и сервизното обслужване на специализираните превозни средства, т.е. на автомобилите, които се използват за бизнес – от ванове през товарни автомобили и автобуси до строителни машини.“

Ами, май сме изпълнили, това, което сме си очертали. А че сме го изпълнили наистина показват многото добри оценки и пожелания, които получихме по повод 20-ата си годишнина. Първите 20 от тях публикуваме в априлския брой на списание КАМИОНИ.
А някои като Транспрес ни направиха и подаръци.

Огромна благодарност и към тези, които винаги са ни вярвали и са ни подкрепяли. През тези 20 години създадохме и хиляди познанства и много приятелства. И сякаш точно те ни карат да продължаваме напред, да се променяме с динамиката на заобикалящия ни свят, но да запазваме винаги актуалността, точността и обективността – нещата, с които да сме ви полезни.

До нови срещи и през следващите 20 години!

 

 

 

<< Обратно към новините