Новият Renault Express: Цени и версии за България

01.05.2021

Наследникът на Dokker ще струва от 22 500 лв. до 25 833 лв. без ДДС

Новият Renault Express: Цени и версии за България

Renault обяви цените на чисто новия си лекотоварен модел Express и от 29 април отвори поръчките на компактния ван за България.

Практичен и ефективен, новият Renault Express отговаря на основните нужди на професионалистите, търсещи най-доброто съотношение между цена и качество. Достатъчно е да се спомене, че той ще замени на пазара безапелационния лидер при лекотоварните автомобили у нас – Dacia Dokker, чието предлагане спира.

Моделът ще се предлага в България в ниво на оборудване Life на цена от 22 500 лв. без ДДС и Zen на цена от 23 333 лв. без ДДС. Renault Express разполага с гама от три двигателя, съчетани с 6-степенна механична предавателна кутия - бензинов (TCe 100) и дизелов (Blue dCi 75 и 95).С товарен обем до 3,7 куб. м Renault Express притежава рекордна ширина на страничната врата на фургона от 716 мм, за да улесни товаренето. С товарната си дължина от 1,91 м (с плътна преграда) моделът има най-доброто съотношение между дължината на товара и общата дължина на автомобила.

При новия Renault Express е наблегнато на пространствата за съхранение в кабината с рекордно ниво до 48 литра. Моделът позволява полезен товар до 780 кг при бензиновата версия и до 650 кг при дизеловата версия.

Renault Express предлага три възможности за мултимедийно оборудване: Radio Connect R&GO, както и мултимедийната система Renault Easy Link, която е с 8-инчов сензорен екран и репликация на смартфон, в две версии - със или без навигация. Моделът разполага с индукционно зарядно устройство за смартфон, до три USB порта и четири гнезда 12 В, едното от които е в товарния отсек.

За допълнителна безопасност моделът е оборудван със системи в помощ на шофирането, като асистент за движение на заден ход, предупреждение за наличие на обект в сляпата точка, широкоъгълно огледало и камера за обратно виждане, прожектираща изображение на екрана на мултимедийната система или на вътрешното огледало.

Извън Европа моделът ще се предлага и в пътнчески вариант.

Първите доставки на новият Renault Express в България се очакват през юни тази година.

<< Обратно към новините