Thermo King предлага решения за дистрибуцията на ваксини срещу COVID-19

10.05.2021

Thermo King предлага решения за дистрибуцията на ваксини срещу COVID-19

Thermo King започна да оборудва контейнерите с възможност за поддържане на определена температура на компанията va-Q-tec със своите доказани решения за студено съхранение на стоки.

[✕]Благодарение на партньорството между Thermo King и va-Q-tec двете компании покриват точните температурни изисквания за надеждно разпространение на ваксините срещу COVID-19.

va-Q-tec е производител на високоефективни контейнери и кутии с възможност за контролиране на температурата, който оборудва по-голямата част от 40-те станции по света с хладилни контейнери Thermo King Magnum Plus® и SuperFreezer. Тези контейнери могат да поддържат стабилни температурни на стойности между – 70 и + 30 градуса по Целзий, като по този начин отговарят на специфичните изисквания на фармацевтичните компании за транспортирането на ваксините срещу COVID-19.

В момента Thermo King и va-Q-tec предлагат решения за транспортиране на ваксини в повечето федерални провинции в Германия, а също и в Испания, Уругвай, Сингапур и др.

Президентът на Thermo King за Европа, Близкия изток и Африка Франческо Инкалца заяви, че предвид спешната глобална нужда от разпространението на огромните количества ваксини срещу COVID-19 светът не може да си позволи прекъсвания във веригата на доставки. „В Thermo King помагаме да се гарантира, че ваксината достига до хората, които се нуждаят от нея, а това означава да работим в тясно сътрудничество с лидери в индустрията като va-Q-tec, с фармацевтичните компании и с дистрибуторските фирми. Най-важното е да се помогне за осигуряването на безопасна и бърза доставка на ваксините на хора по целия свят”, каза той.

„Va-Q-tec има дългогодишен опит с международни фармацевтични вериги на доставки с необходимост от контрол на температурата (TempChain). Работим с Thermo King от няколко години и техните технологични решения винаги предлагат оптимална стабилност дори при ниска температура от -70 градуса по Целзий“, каза д-р Йоахим Кун, главен изпълнителен директор и основател на va-Q-tec.

 

<< Обратно към новините