Заработи новият център за тестове на Nokian Tyres в Испания

12.05.2021

Заработи новият център за тестове на Nokian Tyres в Испания

Nokian Tyres започна да изпитва гуми в новия си тестови център в Санта Крус де ла Сарса. За тестове в различни екстремни ситуации се използват и десетте писти. Диамант в короната е овалната 7-километрова писта.


 

Пистата, разположена в Испания, дава възможност целогодишно да се тестват летни, всесезонни и зимни гуми.

На площ от общо 3000 декара са разположени пистите за тестване на сухо и мокро, както и високоскоростна овална писта, която позволява тестове със скорост до 300 км/ч. Новото съоръжение дава възможност на компанията да скъси циклите до достигане готовност за производство и да затвърди позицията си на производител на първокласни гуми.

Новият комплекс в Испания е третото подред подобно съоръжение на компанията. То допълва другите два тестови центрове: съоръжението в Ивало, Финландия, заемащо 7000 декара, както и съоръжението в близост до централата в град Нокия, Финландия.

Новият център вече има и прякор: Hakka Ring. Във вътрешно състезание служителите на Nokian Tyres предложили около 150 имена. Hakka Ring победил, тъй като Hakka и Hakkapeliitta са добре познати продукти на марката Nokian Tyres, а и защото най-известните писти в света са наричани „Ring“.

Центърът използва предимно екологично технологии, например над 1000 соларни панела, рециклиране на вода и бели покриви. Nokian Tyres е ангажирана в проучване и разработване на нови био материали на мястото, които да позволят устойчиво разработване на продукти за в бъдеще.

„Сега можем да тестваме гумите си в собствени тестови центрове във всички условия, за които те са разработени. Това е голямо конкурентно предимство за нас, особено с оглед на продуктите разработвани за пазарите в Централна и Източна Европа, а и тези за Северна Америка“, пояснява Оли Сеппала, ръководител на научноизследователската и развойна дейност в Nokian Tyres.

<< Обратно към новините