RENAULT GROUP представя HYVIA

04.06.2021

RENAULT GROUP представя HYVIA

HYVIA ще предложи пълна екосистема от комплексни решения: лекотоварни автомобили за работа с горивни клетки, зарядни станции, доставка на безвъглероден водород, поддръжка и управление на автопарка.

Съвместното предприятие ще бъде разположено w четири обекта във Франция.

HYVIA възнамерява да допринесе за декарбонизацията на мобилността в Европа, като позиционира Франция начело на индустриалното развитие на технологиите на бъдещето.

Renault Group и Plug Power Inc., глобален лидер в производството на водородни решения, пресставиха HYVIA, обявена през януари 2021 година.

Съвместното предприятие на двамата партньори се председателства от Дейвид Холдербах, който има повече от 20 години опит в стратегическите международни продукти и продажби на Renault Group. Името HYVIA е съчетание от "HY" за водород и латинската дума "VIA" за път, и олицетворява амбицията да се отвори нов път към декарбонизирана мобилност.

Лекотоварните превозни средства изискват за определени цели по-голяма автономност и по-кратки интервали от време за зареждане, товар и обем, за които водородните горивни клетки представляват идеално енергийно решение.

Централата на съвместното предприятие, както и екипите за научноизследователска и развойна дейност, ще бъдат разположени във Вилие-Сан-Фредерик, център за инженеринг и разработка на автомобили за работа на Renault Group, с цел оптимизиране на синергията.

Екипите за процеси, производство и логистика ще бъдат инсталирани във Флинс, като част от проекта Re-Factory, където ще започне сглобяването на горивни клетки и зарядни станции от края на 2021 година.
Първите превозни средства, базирани на Renault Master, ще се произвеждат в завода в Батили.
Интегрирането на горивни клетки ще бъде направено от PVI, дъщерно дружество на Renault Group от 2017 г., разположено в Грец-Арманвилие.

В допълнение към електрическото предложение, водородната технология на HYVIA дава възможност за автономност до 500 км, както и за време за бързо зареждане от 3 минути. Две предимства, специално адаптирани към определени професионални задачи на лекотоварните автомобили за работа, и към регулаторните процеси за декарбонизация на градските центрове.

Три версии, базирани на Renault Master, ще бъдат пуснати на пазара от края на 2021 г. в Европа и ще бъдат придружени от оферта за зарядни станции и за доставка на зелен водород. За товарен транспорт са ван версията и версия на шаси с голям обем. За пътнически превози е версия градски автобус.

Пионер в алтернативните енергии и европейски лидер в електрическите автомобили за работа, Renault Group цели да представи най-зеления микс на европейския пазар до 2030 г. с HYVIA. Това съвместно предприятие интегрира цялата екосистема за водородна мобилност, от автомобила, инфраструктурата и крайните услуги за клиентите.

<< Обратно към новините