Много новости от UTA

06.07.2021

Много новости от UTA

UTA представя нови услуги и разширява и допълва някои вече познати услуги.

UTA One - едно устройство за отчитане на пътни такси за цяла Европа

От 1 март тази година вече в отчитането на пътните такси от UTA One са включени и Германия, Норвегия (вкл. фериботи и магистрални мостове), Швеция (мостове), Дания (мостове) и Швейцария, включително и Лихтенщайн. От юли месец към обхвата на UTA One е добавена и системата за пътно таксуване на Унгария. А още в самото начало през 2018 г. бяха интегрирани системите за пътно таксуване в Белгия (вкл. Liefkenshoektunnel), Франция, Италия, Австрия, Полша (А4), Португалия и Испания. Така бордовото устройство вече обхваща 14 системи за таксуване на пътни такси в 13 европейски държави, като това е най-всеобхватното решение за пътно таксуване на пазара.

Предимствата на UTA One за спедиторите и транспортните компании са ясни: те могат да плащат всички такси с една фактура, а също така да се възползват от множество отстъпки при различни оператори на пътни такси. Благодарение на най-съвременна технология, устройството позволява индивидуално активиране и деактивиране на системите за пътно таксуване, единично отчитане на пътуването и гъвкавост в промяната на регистрационния номер и данните на превозното средство. И в същото време това е решение, което може да се комбинира с всички UTA Plus услуги (гориво и данъци).

UTA One Move – решение за превозни средства до 3,5 тона

От 2020 г. UTA предлага също и устройство за отчитане на пътни такси за леки и лекотоварни автомобили с общо тегло на автомобила до 3,5 тона, включително ванове и търговски микробуси. Новият UTA One Move позволява лесно таксуване на пътни такси за леки автомобили във Франция, Португалия, Испания и Италия, включително зоната с ограничен трафик в историческия стар град на Милано. Също така дава възможност за плащане на такси за множество паркинги във Франция, Португалия, Испания и Италия и за резервиране на преминаване с ферибот между континенталната част на Южна Италия и Сицилия от корабната компания Caronte.

Дигитална карта за гориво

В UTA постигат интензивен напредък в дигитализацията на процеси, свързани с картата за гориво, пътните такси в цяла Европа и други услуги за мобилност. През следващите няколко месеца клиентите ще могат да зареждат гориво директно на колонката с цифрова карта за гориво чрез смартфон в цяла Европа. Това иновативно решение ще позволи още по-удобна, безопасна и бърза обработка, както при закупуването на гориво, така и при управлението на собствените данни на клиентите и ежедневната им дейност.

Картата за гориво на UTA – широко покритие и сигурни разплащания

UTA предлага няколко карти с голямо разнообразие от услуги в цяла Европа, като Mercedes ServiceCard или OMNIplus ServiceCard Premium E-charge Card, карта за лекотоварен автопарк. Но от всички тях се обръща особено внимание на картата за цялостно обслужване на UTA, която предоставя на клиентите глобално предлагане на услуги за безгранична мобилност в цяла Европа, с покритие от 68 300 пункта за приемане в 40 държави.

Един от основните аспекти на UTA картите е покритието и тяхната сигурност. Средствата за разплащане, предлагани от фирмата, са сигурни и дават възможност за ограничаване, контрол и следене на транзакциите в реално време. В допълнение се предлагат редица решения за гарантиране на сигурността, включително опция за блокиране 24 часа в денонощието, седем дни в седмицата чрез онлайн портала и уведомяване в реално време по имейл или SMS за всички транзакции в цяла Европа. Освен това UTA разполага с технология за изкуствен интелект и специално сформиран екип за разпознаване на подозрителни операции, който се грижи за контрола и предотвратяването им. Аангажиментът за дигитализиране процесите на картата за гориво е ясен. Благодарение на опита на компания-майка Edenred в платежните системи и дигитализацията на процеси, UTA ще предложи на клиентите си уникални и максимално сигурни дигитални решения.

LNG мрежата на UTA - най-голямата в Европа

Природният газ се утвърди като една от екологичните алтернативи за мобилност у нас и в Европа. От UTA виждат ясно изразен интерес от страна на клиентите към зареждане с LNG и затова се стремят към цялостно разрастване на европейската им LNG мрежа. Днес тя се състои от над 170 местоположения в десет държави, което прави UTA доставчикът с най-голямата LNG мрежа в Европа.

За успеха на европейската LNG мрежа UTA работи с многобройни партньори като Liquind, Liqvis, AVIA Франция, DCB Energy и Repsol, наред с други, с много от които вече има дългогодишно сътрудничество в областта на конвенционалните горива. Наскоро беше разширено споразумението за сътрудничество с берлинския оператор LIQUIND 24/7, за да добавят нови станции в Германия, а до края на годината ще бъдат включени и нови пунктове за доставка.

 

UTA SmartCockpit оптимизира зареждането с гориво

 

В края на миналата година UTA пусна ново дигитално приложение UTA SmartCockpit® за оптимизиране на зареждането с гориво.

С него се оптимизира планирането на горивото за потребителите. Транспортните компании и спедиторите могат да използват това приложение, за да планират бързо, лесно и ефективно снабдяването с гориво на своите автомобили в зависимост от индивидуалните нужди, като потенциално спестяват до 10 евроцента на литър гориво при всяко зареждане. UTA SmartCockpit е приложимо в десет европейски държави: Испания, Австрия, Белгия, Чехия, Франция, Германия, Италия, Люксембург, Холандия и Полша.

Препоръките на приложението за планиране на горивото се базират на различни специфични за потребителя фактори, включително нивото на горивото на автомобила, средната икономия на гориво, стиловете на шофиране и моделите на почивка на водачите, както и информация за разхода на гориво на автомобила, маршрут, включително и за затваряне на пътища.

Отзивите от клиентите за UTA SmartCockpit са много положителни и потвърждават потенциала му за спестяване.

<< Обратно към новините