Caddy с премиера на новата версия PanAmericana

07.07.2021

Caddy с премиера на новата версия PanAmericana

Offroad дух - Caddy PanAmericana ще се предлага по избор със система за двойно предаване 4MOTION или с предно предаване. Лекотоварна версия Cargo и многофункционален семеен ван с характерно offroad оформление. Наследник на версията Caddy Alltrack в гамата на петото поколение на Caddy.„PanAmericana“ – легендарният маршрут от Аляска до Огнена земя отдавна се е превърнал в автомобилна мечта за свобода и приключения за всички любители на пътешествията по цял свят. Олицетворение на този дух е и новият Caddy PanAmericana от Volkswagen Лекотоварни автомобили, който вече е на разположение за поръчка във лекотоварен вариант за градски доставки и като многофункционален семеен ван. Сред най-отличителните елементи в дизайна на модела са защитните панели на арките на калниците и праговете в offroad стил, както и допълнителните черни лайсни на вратите.

Само хората, които си поставят необикновени цели, могат да открият нови неща. Идеалният спътник в подобни смели начинания е новият Caddy PanAmericana, който допълва гамата на петото поколение на Caddy и разширява състава на серията PanAmericana на Volkswagen Лекотоварни автомобили, присъединявайки се към добре познатия Multivan 6.1 PanAmericana.

Броните с релефна повърхност и защитните панели на дъното на каросерията в предната и задната част не оставят място за съмнение - Caddy PanAmericana винаги е готов за нови открития и предизвикателства (понякога дори в леко пресечен терен) далеч от асфалтираните пътища. Моделът вече е на разположение за поръчка, както като пътническа версия, така и във вариант Cargo. Оборудването на Caddy предлага до 19 системи за асистенция на водача, с които всяко пътуване извън утъпканите пътища се превръща в безопасно удоволствие.

Включените в стандартното оборудване предни и задни LED светлини, както и 17-цоловите алуминиеви джанти с гланцова повърхност също допълват чара на новия Caddy PanAmericana, излъчващ здравина и издръжливост. Допълнения като сребристите декоративни вложки в защитните панели на вратите на свой ред акцентират върху привлекателната външност на Caddy PanAmericana, който изглежда също толкова добре, както по градските улици, така и пред модерните кафенета.

В пътническото ниво на оборудване „Life“ и градския лекотоварен вариант „Cargo“ новият модел е в състояние да предложи всичко онова, което високо ценят хората с активен стил на живот, занаятчиите и индивидуалистите – впечатляваща външност със спортен offroad дух, подчертан от здравите защитни панели на каросерията. Изпълнената в сребристо защита на дъното на каросерията в предната и задната част, лакираният в основния цвят на каросерията цветен елемент в радиаторната решетка без хромирани декорации и релсите за багажник на покрива в сребристо умело допълват впечатлението за здравина и приключенски дух.Новият вариант на Caddy сполучливо акцентира върху жаждата за приключения - логото „PanAmericana” личи добре върху продължението на релсата на плъзгащата се врата, върху предлаганата по избор двукрила задна врата или върху вертикално отварящия се заден капак, както и на радиаторната решетка на Caddy и Caddy Cargo. Надписът Caddy отзад е пропуснат, което говори красноречиво за статута на PanAmericana като независим член на новото семейство Caddy и по отношение на външния вид.

Новият модел предлага всички модерни функции за асистенция на водача от допълнително предлаганата система за асистирано шофиране при дълги пътувания Travel Assist, през асистента за следене за опасност в „слепите“ ъгли в полезерението на водача (асистент при смяна на лентата на движение) и за предупреждение за опасност при движение на заден ход и паркиране (асистенция при напускане на паркомястото), до функцията за подпомагане на маневрите с ремарке (Trailer Assist) . Пълната гама от „лични асистенти“ допринасят и за значително повишаване на безопасността и комфорта в новия Caddy PanAmericana и по този начин осигуряват осезаема и ефективна подкрепа на водача.

Сред акцентите в интериора на пътническата версия на основата на Caddy „Life” са новите тапицерии на седалките „Pinestripe“, включеният в стандартното оборудване малък кожен пакет с кожена облицовка на многофункционалния волан и маншона на скоростния лост, педалите и опората за крака на водача в стил алуминий, облицовките на вратите с декоративни вложки и централната конзола с изпълнение като при по-високото ниво на оборудване Caddy „Style“. Към това се добавят сребристите защитни панели с надписи на праговете на предните врати, воланът с декоративна вложка, надписът PanAmericana и включените в стандартното оборудване подови постелки отпред и отзад.

Новият Caddy PanAmericana се предлага само с късо междуосие в пътнически и товарен вариант и с възможност за избор на бензинов TSI двигател с мощност 84 кВт или на турбодизел TDI във варианти с мощност 75 и 90 кВт. На разположение в зависимост от двигателя е и избор на задвижване – с предно предаване, 6-степенна механична или 7-степенна автоматична трансмисия DSG, както със система за двойно предаване 4MOTION с 6-степенната механична предавателна кутия.

Всички двигатели се предлагат стандартно с икономична технология Blue Motion и се отличават с нисък комбиниран разход на гориво между 4,5 литра (TDI) и 5,7 л/100 км (TSI), съответстващ на комбинирани емисии на CO2 между 119 и 133 г/км. Всички двигатели отговарят на изискванията на най-новия емисионен стандарт Euro 6d-ISC-FCM.

В зависимост от вида на задвижването, Caddy PanAmericana може да тегли прикачен товар с максимално допустимо тегло до 1,5 тона, а в зависимост от нивото на оборудване да превозва товари с тегло до 679 килограма (допустимо натоварване на покрива 100 кг, допустим товар върху теглича 75 кг).

С внедряването на най-новия еволюционен етап от развитието на модулната платформа за модели с напречно разположени двигатели MQB на Volkswagen, цялата гама от лекотоварни модели Caddy получи достъп до многобройни нови технологични решения - иновативни асистиращи системи като „Travel Assist“, „Trailer Assist“ и новата функция за предупреждение за опасност при маневри на кръстовище като част от „Front Assist“, както и асистиращите системи за подкрепа на водача при смяна на лентата на движение и излизане от мястото за паркиране повишават безопасността и комфорта в новия Caddy. Пет от до 19-те възможни асистиращи системи при Caddy, включително и при новия PanAmericana са напълно нови, а останалата част от гамата е практически изцяло обновена.

Петото поколение на бестселъра Caddy, произведен в тираж от над три милиона екземпляра в предходните генерации, предлага множество реални предимства за потребителите и в лицето на новия модел в offroad стил - PanAmericana. Разбира се, асистиращите системи не са единствени сред тях, но имат значителен принос за повишаване на безопасността и комфорта, осигурявайки активна и пасивна подкрепа на водача.

Новото поколение на Caddy в качеството си на многофункционален модел в гамата на Volkswagen Лекотоварни автомобили залага – не само в лицето на Caddy PanAmericana, и на многобройни други новаторски технологични решения, които правят Caddy още по-практичен, ефективен и уверен в изпълнението на задачите.

Директен линк към новият Caddy (информация, технически данни, цени): тук

Конфигурирайте своя желан автомобил: тук

<< Обратно към новините