Thermo King представи новите агрегати V-1000

22.07.2021

Thermo King представи новите агрегати V-1000

V-1000 е мощна алтернатива на дизеловите агрегати за камиони с тегло между 3,5 и 25 тона.

[✕]Според производителя, новият задвижван от компресор мултитемпературен агрегат V-1000 е почти 25% по-мощен, осигурява 33% по-висок въздушен поток и има 67% по-голям капацитет в режим на готовност (stand-by) от еквивалентните дизелови агрегати. Други предимства на новия модел са компактният размер, ниското тегло и намалените експлоатационни разходи.

V-1000 използва компресор, специално разработен за Thermo King, който се задвижва от двигателя на камиона и осигурява ефективност, непостижима досега от агрегатите от този тип. Това се отразява положително на общите експлоатационни разходи, за гориво и за поддръжка, което прави V-1000 конкурентна инвестиция в сравнение с дизелов агрегат с еквивалентна производителност.

Thermo King V-1000 e подходящ дори за камиони с по-високи кабини, като агрегатите са съвместими и с множество типове превозни средства, включително такива, които се задвижват със CNG, LNG или биодизел.

„Традиционно компаниите, използващи по-големи камиони, търсят дизелови агрегати със самостоятелно захранване. Тази традиция е на път да се промени”, казва Енеко Фернандес, продуктов лидер в отдел “Камиони” на Thermo King. ”Проектирахме V-1000 така, че да осигури изключителна производителност, да се конкурира и понякога да надминава самозахранващите се устройства. Високият капацитет за охлаждане и големият въздушен поток на V-1000 ще предпазят товара на нашите клиенти дори при най-тежките условия. И ще го направи със значително по-ниско въздействие върху околната среда, отколкото дизеловите агрегати - без вредни емисии и с по-малко шум при работа”, допълва той.

За да са сигурни, че са се съобразили с нуждите на клиентите по време на разработването на новото решение, от Thermo King си сътрудничат с няколко транспортни компании в Европа, които са тествали агрегатите V-1000 в реални условия. Една от тези компании е Verny, верига за хранителни стоки в Русия.

„В продължение на няколко месеца работихме с устройства Thermo King V-1000, доставяйки продукти в различните ни магазини“, казва Александър Олейник, ръководител на транспортния отдел във Verny. „Бяхме изключително доволни. Със зададен температурен диапазон, уредът доказа своята способност за бързо повишаване и надеждно поддържане на желаната температура. Нямаше повреди или неизправности при работата”, споделя той.

 

<< Обратно към новините