Байерн Мюнхен с ново електрическо попълнение от MAN

12.08.2021

Байерн Мюнхен с ново електрическо попълнение от MAN

Германският рекордьор по шампионски титли и победител в УЕФА Шампионска лига 2020 ФК Байерн Мюнхен обяви ново електрическо попълнение в своя автопарк.

[✕]Отсега нататък брандиран в цветовете на клуба MAN eTGE ще кръстосва баварския мегаполис без локални емисии. Това е първият електрически автомобил в парка на тима.

Гьоран Найберг, член на Изпълнителния съвет по продажби и решения за клиенти в MAN Truck & Bus, очакваше с нетърпение връчването на ключовете. Той лично докара MAN eTGE в цветовете на баварския колос на новия му собственик до Шебенер Щрасе в Мюнхен. "Горди сме да предадем нашия успешен електрически модел на най-успешния германски футболен клуб. По този начин ФК Байерн отваря нова глава в своята мобилност и допринася за подобряване на качеството на въздуха в града, като замества аналогично превозно средство с двигател с вътрешно горене“, казва Гьоран Найберг.Играчите и мениджърите на ФК Байерн Мюнхен вече карат предимно чисто електрически автомобили. Клубът обаче все още нямаше електрически превозни средства във флота си. С MAN eTGE Combi, германският шампион по футбол ще превозва персонал и оборудване в рамките на Мюнхен в дните на мачове от Бундеслигата. В ежедневието 100% електрическото превозно средство с батерии ще се използва и при обиколки в града и ще се движи например между централата на клуба, центъра за обучение на юношите и Allianz Arena.

Андреас Юнг, главен маркетинг директор във ФК Байерн Мюнхен казва: „ФК Байерн се застъпва за отговорното управление на околната среда и мобилността. Заедно с MAN искаме да ускорим трансформацията на мобилността, като интегрираме нови форми на задвижване в ежедневната ни работа.

MAN eTGE Kombi е точно подходящият играч на Байерн за целта. Проектиран за градски трафик, той може да превозва до 8 пътници, както и багаж тихо и екологично, право във вратата, извинете… до дестинацията.

MAN eTGE е оборудван със синхронен електродвигател с възбуждане от постоянни магнити и едностепенна предавателна кутия. Максималната изходяща мощност е 100 кВт при максимален въртящ момент от 290 Нм. Капацитетът на литиево-йонната батерия е 35,8 кВт часа, което осигурява пробег с едно зареждане от 115 км според тестовия цикъл на WLTP. Реалният пробег в градски условия варира от 120 до 140 км.

Вариантите за зареждане са с променлив ток от WallBox (до 7,2 кВт за 5 часа и 20 минути) и с постоянен ток (до 40 кВт за 45 минути). Конекторът за зареждане е комбиниран – CCS.

Стандартно оборудване на модела включва седалка на водача ComfortPlus, двойна седалка за пътници отпред, отопляемо предно стъкло, пакет за навигация MAN Media Van, климатична система Climatronic, круиз контрол, камера за задно виждане, LED фарове, аварийна спирачка (EBA), активен асистент за лентата за движение, асистент за паркиране отпред и отзад, страничен асистент, помощник за потегляне по наклон, асистент за страничен вятър, автоматични дълги светлини.

<< Обратно към новините