Dacia Jogger с нов прочит на 7-местния семеен автомобил

07.09.2021

Dacia Jogger с нов прочит на 7-местния семеен автомобил

Dacia подчертава амбицията си за сегмент „C“ с нов семеен модел, предлаган в достъпни 5- и 7-местни версии.Dacia Jogger представлява четвъртият стълб в продуктовата стратегия на Dacia. След лансирането на малкия изцяло електрически градски автомобил Spring, компактния Sandero и SUV модела Duster, Dacia сега преработва своя семеен автомобил в нов 7-местен модел. Лансирането на новия модел следва плана на Dacia за обновяване на гамата, като още два модела ще бъдат лансирани до 2025 г.

Функционален семеен автомобил, Dacia Jogger се възползва от най-доброто от всяка категория: дължината на комби, простора на ван и външния вид на SUV. Автомобилът създава свой собствен клас. Истински член на семейството на Dacia, Jogger предлага най-доброто съотношение цена/ пространство и функционалност на универсален автомобил.

С име, което извиква усещането за спортeн дух, величествена природа и позитивна енергия, Dacia Jogger изразява новата идентичност на марката. Кратко, модерно и международно, името изразява здравина и функционалност. Dacia Jogger е идеалният ежедневен спътник за семействата, търсещи бягство от рутината сред величествената природа.

От лансирането си Dacia Jogger ще бъде налична с два двигателя - изцяло новия бензинов двигател TCe 110 и двугорвния двигател ECO-G 100. Dacia е единственият производител, който предлага пълна гама автомобили с бензинови и ‘ECO-G’ двигатели с два типа гориво на пазара на частни клиенти.

През 2023 г. към гамата ще бъде добавен и хибриден двигател. Dacia Jogger ще бъде най- достъпният 7-местен хибрид на пазара.

Очаква се поръчките да стартират през ноември 2021 г. в около 30 страни, основно в Европа, но също и в Турция и Израел. Dacia Jogger ще пристигне в дилърската мрежа през февруари 2022 г.

„Dacia преоткрива 7-местния семеен автомобил с Jogger. Най-новото функционално попълнение в гамата въплъщава приключенския дух на марката, винаги готова да излезе на открито. То демонстрира ангажимента на Dacia да направи мобилността достъпна за всички и това включва големите семейства. Dacia Jogger ще бъде и първият хибриден модел на Dacia, защото мобилността, в града или извън него, трябва да бъде достъпна за всички", казва Дени ле Вот, главен изпълнителен директор Dacia.

<< Обратно към новините