VWCV, Argo AI и MOIA с прототип на ID.BUZZ за автономно шофиране

14.09.2021

VWCV, Argo AI и MOIA с прототип на ID.BUZZ за автономно шофиране

В черно-бял камуфлаж и с високи покривни конструкции, той се движи тихо в залата, където се провежда New Auto Night на Volkswagen Group на IAA Mobility 2021.


 

Един от първите пет самоуправляващи се автомобила за тестване с напълно електрически облик. BUZZ AD от Volkswagen Commercial Vehicles, чиито серийни версии ще бъдат внедрени в услуги за търговски дейности като MOIA от 2025 г. Мюнхен е и европейската централа на партньора Argo AI, глобалната компания за технология за автономно шофиране разработване на системи за самостоятелно управление (SDS), включително карти, хардуер, софтуер и инфраструктура за поддръжка на облак, които предлага ID. BUZZ AD.

Стартирайки през 2025 г. от Хамбург, автономният ID.BUZZ AD ще доведе своите пътници до местоназначението им с услуга, обслужвана от MOIA. „Volkswagen Group се трансформира от производител на превозни средства към водещ, софтуерно базиран глобален доставчик на мобилност“, обяснява главният изпълнителен директор д-р Хербърт Дийс. „Ние сме компанията, която предефинира мобилността-с устойчива, свързана и безопасна мобилност и с решения за бъдещите поколения."

Argo активно тества в много градски райони, също и Мюнхен прототипи на ID. BUZZ AD. Системата за самоуправление на Argo включва набор от сензори, софтуер и компютърни платформи, за да осигури 360-градусова визия за околната среда на превозното средство, да предвиди действията на пешеходци, велосипедисти и превозни средства, и да насочи системите на двигателя, спирачките и кормилното управление, така че превозното средство да се движи безопасно и естествено, като опитен шофьор.

Argo AI използва камери, радар и лидар, за да постигне безопасно самостоятелно шофиране. Собственият сензор на компанията Argo Lidar е високо на покрива. Прототипите на BUZZ AD и могат да откриват обекти от разстояние повече от 400 метра. Неговата патентована технология в режим на Гайгер има способността да открива дори най-малките частици светлина (единичен фотон), така че дори обекти с ниска отразяваща способност, като например боядисани в черно превозни средства, могат да бъдат открити и по този начин са възможни много прецизни изображения на околната среда.

Тестването на ID.BUZZ AD се извършва в сътрудничество с Volkswagen в центъра за разработка на AI Argo в Нойфарн, близо до Мюнхен. Argo има девет хектара затворен терен в близост до летището в Мюнхен, за да тества различни ситуации при движение, уникални за европейските условия на шофиране, в допълнение към тестова писта в САЩ.

„Тестовият парк за ID.BUZZ AD представлява крайъгълен камък в нашето партньорство с Volkswagen Commercial Vehicles“, каза Брайън Салески, основател и главен изпълнителен директор на Argo AI. „Въз основа на нашите петгодишно развитие и опит от операции в големи, сложни градове в САЩ, ние сме развълнувани да започнем тестване по улиците на Мюнхен в подготовка за стартирането на автономната търговска услуга на MOIA.“

<< Обратно към новините