Поръчките за новия Renault Trafic са отворени

15.09.2021

Доставките за България започват от 2022 година

Поръчките за новия Renault Trafic са отворени

Новият Renault Trafic е наличен за поръчки в България от октомври. Продажбите в Европа и България стартират в началото на 2022 г., съобщиха от Renault.С новия Trafic Renault надгражда своя компактен ван, който вече е адаптиран към нуждите и очакванията на корпоративните клиенти. Създаден през 1980 г., Renault Trafic е бестселър с над 2,2 милиона продажби в 50 страни.Интериорът в новия Trafic е обновен като предлага повече комфорт и усещане за качество, сравними с тези на лек автомобил. Кабината е станала по-функционална и практична. Разширената гама от нови двигатели Euro 6d-Full предоставя повече мощност и въртящ момент. Нови системи в помощ на водача (ADAS) осигуряват по-безопасно и плавно шофиране.

Новият Trafic идва с напълно обновена предна част, подсилваща визията му на елегантен и динамичен ван. Хоризонталният преден капак и вертикалната решетка придават солиден и изразителен стил, подчертан от Full LED предни фарове и обновена броня. От осемте налични екстериорни цвята Renault избира облачносин за лансиращ. Нова радио антена, нови 17-инчови джанти и по-елегантни тасове правят своя официален дебют.

Новото арматурно табло, подчертано от хоризонтална лента, стигаща до панелите на вратите, създава усещане за повече пространство. Обновен е дизайнът на инструменталния панел, панелите на вратите и топката на скоростния лост.

Новият Trafic е оборудван с огледала с електрическо прибиране, комфортна тапицерия и нови панели на вратите с по-широки подлакътници. Чрез сгъване на облегалката на средната седалка кабината се превръща в мобилен офис с достатъчно пространство за лаптоп и въртяща се стойка за работни документи с формат А4. Кабината изобилства с места за вещи, включително нова жабка-чекмедже Easy Life. Общият обем на мястто за съхранение е 88 литра, като 54 литра са под пътническата седалка тип „пейка“.На борда се появява мултимедийната система с интегрирана навигация Renault EASY LINK. Съвместима с Android Auto™ и Apple CarPlay™, тя работи с 8-инчов сензорен екран и се предлага с индуктивно зарядно за смартфон с мощност 15 Вт за непрекъсната свързаност през целия ден. Инструменталният панел интегрира 4,2-инчов цветен клъстер. На борда има и три USB слота.В помощ на водача, новият Trafic разполага с широк набор ADAS системи. Налични са десет нови системи, включително адаптивен круиз контрол, автоматично превключване на къси/дълги светлини, предупреждение за излизане от лентата, предупреждение за наличие на обект в „сляпата“ точка на автомобила, активен спирачен асистент, разпознаване на пътните знаци с предупреждение при превишена скорост, предупреждение за нестабилна траектория, предни, задни и странични паркинг сензори и камера за паркиране на заден ход.

Новият Trafic идва с разширена и усъвършенствана гама от четири дизелови двигателя Blue dCi с мощност от 110 до 170 к.с. Двулитровият двигател е с увеличена с от 5 до 10 к.с. – в зависимост от версията мощност и с по-висок въртящ момент. Всички двигатели отговарят на стандарта Euro 6d-Full, оборудвани са със системата Stop & Start и са комбинирани с механична скоростна кутия. Версиите Blue dCi 150 и 170 са налични и с автоматична скоростна кутия EDC с двоен съединител.При по-дългата версия L2 отворът в преградата между кабината и товарния отсек осигурява най-добрата товарна дължина в сегмента - 4,15 м. С помощта на режима за зониране на ключа за запалване или картата „Свободни ръце“ водачът може да избира да заключва/отключва кабината и товарния отсек заедно или поотделно. За по-лесни доставки или достъп до инструменти опционалното по-силно LED интериорно осветление предоставя 500 лумена или пет пъти повече от стандартна халогенна лампа.С 275 налични версии новият Trafic предлага желаните възможности за модулност и персонализация благодарение на широка гама допълнително оборудване, аксесоари, специално изработени модификации и широк набор от възможности за трансформация.

Като ван новият Trafic е наличен в 2 дължини и 2 височини. Той може да се похвали с товарен отсек с обем от 5,8 до 8,9 м3, възможности за избор на кабина, остъкляване, прегради, врати и други. Като шаси-кабина моделът може да бъде адаптиран към всякакви видове употреба като хладилен фургон или самосвал.От 2014 г. насам заводът на Renault в Сандовил, Нормандия (Франция), е единственият, който произвежда третото поколение Trafic за всички пазари по света. През 2021 г. заводът отбелязва 57-тата си годишнина и своя 8-милионен произведен автомобил, включително 800 000-хилядния Trafic.

Продажбите на новия Trafic ще стартират в края на 2021 г. за Европа и в началото на 2022 г. за България.

<< Обратно към новините