MAN eTGE ще доставя Е-скутерите на TIER в цяла Европа

10.11.2021

MAN eTGE ще доставя Е-скутерите на TIER в цяла Европа

Доставчикът на устойчива микромобилност TIER Mobility сключи рамково споразумение с MAN Truck & Bus за доставка на е-скутери с електрическите ванове MAN eTGE до много европейски страни.

[✕]

Първите превозни средства вече са в експлоатация в Лондон, Дюселдорф и много други германски градове. Вановете се използват и за смяна на батериите на е-скутерите като не оставят локални вредни емисии.

Електрическите задвижвани скутери се превърнаха в част от съвременния градски пейзаж на устойчивате мобилност. Водещият доставчик в Европа в тази област е TIER Mobility. През 2020 г. базираната в Берлин компания, заедно с двама други доставчици на електрически скутери, се ангажираха да работят за повече устойчивост във всички области. Резултат от този ангажимент е и рамковото споразумение, подписано с MAN Truck & Bus, за доставка на до 130 акумулаторни електрически ванове.

Рамковото споразумение ще се прилага за 13 държави в Европа, където TIER има дейност, като например Германия, Франция, Великобритания, Полша, Австрия, Норвегия, Швеция и Холандия. Възможно е включването и на други държави. Първите превозни средства вече се използват във Великобритания и Германия. В Германия, в допълнение към Дюселдорф, и други градове вече приеха MAN eTGE в своя TIER флот - Хале, Инголщат, Майнц, Висбаден, Мюнстер, Ройтлинген и Оснабрюк.

Максимилиан Джачич отговаря за оперативния автопарк в TIER Mobility. Той е доволен от новите попълнения в своя автопарк: „Електрическите ванове MAN eTGE представляват важен етап в превръщането на нашия сервизен парк в електрически. Благодарение на големия полезен товар и пробега, нашите служители могат да транспортират всичко и да преминават през градския трафик бързо и ефективно." Максимилиан Джачич е впечатлен и от функциите за безопасност и комфорт, които са стандартно оборудване в MAN eTGE. Например асистентът за аварийно спиране, камерата за задно виждане или асистентът за защита на страничната стена осигуряват големи предимства в центъра на града, а също така правят автомобила много привлекателен като инвестиция.

„MAN eTGE е на пазара от 2018 г. Според мен той ни предоставя завършено, здраво електрическо превозно средство, което отговаря на нашите изисквания за чист градски транспорт с ниски емисии,“ обяснява Джачич.
Вановете ще се използват основно в TIER Mobility за смяна на батериите на електрическите скутери. Напълно заредените батерии се зареждат в TIER са сменят на място с помощта на eTGE. В някои градове TIER управлява децентрализирани станции за зареждане и обмен, за да сведе до минимум курсовете си в града. Електрическите MAN се използват и за транспортирането на е-скутери, когато трябва да бъдат обслужени или ремонтирани.

„Много сме доволни, че нашите eTGE скоро ще бъдат на път в автопарковете на TIER във все повече европейски градове. MAN и TIER – това е отлична връзка, защото нашите две компании са обединени от целта да направят бъдещата мобилност устойчива и благоприятна за климата“, казва Даниел Холбайн, който отговаря за отдела за продажби на ванове в MAN Truck & Bus SE.

MAN TGE 3.140 E разполага с 10,7 кубически метра товарно пространство и има полезен товар малко под един тон. Зарежда се бързо - от 0 до 80 процента в рамките на 45 минути с постоянен ток до 40 кВ. MAN дава 8 години или 160 000 км гаранция за батериите си.

<< Обратно към новините