Caddy е с 5-звездна сигурност

14.12.2021

Caddy е с 5-звездна сигурност

Caddy на Volkswagen Commercial Vehicles получи най-високата оценка от пет звезди, след като премина през последната серия краш тестове на Euro NCAP.По този начин тестовете показаха, че новото Caddy не само е значително по-безопасно, но дори е в групата с най-висок рейтинг пътнически автомобили, които се представят особено добре в различни сценарии за катастрофи.

Пет звезди в тестовете на Euro NCAP 2021 означават много по-голяма безопасност в случай на катастрофа и потвърждават подобренията в Caddy по отношение защитата на пътниците.Това е едновременно най-високата оценка, и с една звезда повече за петото поколение спрямо постигнатото от предишното. Изискванията, поставени от тестовия консорциум на краш-тестовете, които се провеждат, продължават да стават все по-строги и по-широкообхватни през годините.

Петото поколение на най-продаваното Caddy, от което са произведени над три милиона броя, постигна пет звезди в тестовете за първи път и по този начин е един от най-високо оценените автомобили през 2021 г. Въпреки по-строгите изисквания за тестване, Caddy успя да покаже ясно подобрение спрямо предишния модел и в сравнение с други малки автомобили от A-сегмента.

Според доклада от тестовете на Euro NCAP, Caddy постига 84 процента по отношение на защитата на възрастните пътници и 82 процента за децата. Що се отнася до системите за безопасност, монтирани в автомобила, Caddy също постигна високи резултати, което допринaся за най-високата оценка от пет звезди. В областта на пасивната безопасност, новите функции като въздушни възглавници за защита на главата във всички редове седалки (независимо дали превозното средство е 2-, 5- или 7-местно) и защитата в случай на страничен сблъсък, помогнаха на Caddy да изпълни новото ниво на спецификации на Euro NCAP.

В аварийна ситуация системата за защита на партньора пуска въздушна възглавница между предно седящите пътници. Освен това, благодарение на безжичното предаване, функцията, която предупреждава пътниците да поставят предпазните си колани, е възможна дори за подвижните седалки и е налична в Caddy.

Caddy, универсалният модел на Volkswagen Commercial Vehicles, е базиран на модулната напречна матрица (MQB), която се използва и в Golf. По този начин в Caddy са включени множество нови технологии, което го прави още по-практичен и ефективен.

<< Обратно към новините