Renault Group, Valeo и Valeo Siemens eAutomotive разработват ново поколение електродвигател

10.02.2022

Renault Group, Valeo и Valeo Siemens eAutomotive разработват ново поколение електродвигател

Renault Group, Valeo и Valeo Siemens eAutomotive обединяват усилия за разработка и производство на е-двигател от ново поколение. Компаниите обявяваха подписването на меморандум за разбирателство за формиране на стратегическо партньорство за реализиране на този проект.Renault Group, Valeo и Valeo Siemens eAutomotive обединяват усилия за разработка и производство на е-двигател от ново поколение без използването на редкоземни елементи. Тримата партньори ще комбинират опита и знанията си, за да проектират уникална електрическа задвижваща система, несравнима в световен мащаб, предлагаща повече мощност с по-малко енергия.

В рамките на партньорството всеки от тримата партньори ще допринесе за разработването и производството на двете ключови части на електродвигателя - ротора и статора. Renault ще разработи и произведе EESM роторна технология за синхронен двигател с подобрени енергийни характеристики и без използването на редкоземни елементи. В допълнение към доставката на компоненти, базирани на най-добрия опит на всяка от компаниите, ролята на Renault Group в цялостната архитектура на двигателя също ще бъде поета от Renault.

Valeo и Valeo Siemens eAutomotive ще разработят и произвеждат статора, който се основава на технологичния опит на Valeo. Благодарение на уникалното си ноу-хау в тази област, позволяващо използването на по-висока плътност на медта в статора, Valeo е в състояние да генерира повече мощност, без да се налага да използва повече електрическа енергия.

Renault Group, Valeo и Valeo Siemens eAutomotive ще бъдат първите масови производители на електродвигател с мощност 200 кВт без използване на редкоземни елементи от 2027 г. Производството на двигателя за нуждите на автомобилния производител ще се базира в завода на Renault Group в Клеон, Франция.

Лука де Мео, главен изпълнителен директор на Renault Group, коментира: „Радваме се да си партнираме с Valeo, чието ноу-хау е признато в цял свят. Заедно ще проектираме и разработим ново поколение високотехнологични електрически двигатели, произведени в нашия завод в Клеон. Това партньорство е допълнителна демонстрация на нашия капацитет да бъдем в челните редици на електрическата революция в автомобилната индустрия, и да затвърдим новата верига на стойност на автомобилите във Франция."

Кристоф Перила, главен изпълнителен директор на Valeo, казва: „Това стратегическо партньорство ще доведе до голяма стъпка напред за електрическата мобилност. Заедно с Renault Group, ние създаваме автомобилен електродвигател от ново поколение, който елиминира използването на редкоземни елементи. Този нов двигател ще отговаря на най-строгите екологични изисквания и най-високите стандарти за ефективност."

Като пионери в автомобилната електрификация, Renault Group, Valeo и Valeo Siemens eAutomotive обръщат нова страница в технологиите за електрическа мобилност.

<< Обратно към новините