Априлският брой на списание КАМИОНИ е тук

06.04.2022

Априлският брой на списание КАМИОНИ е тук

Априлският брой на списание КАМИОНИ за 2022 година вече е на пазара. Той отново идва при Вас на хартия и онлайн, зареден с теми, които Ви вълнуват.

Новия брой на списание КАМИОНИ можете да разлистите на хартия и онлайн - навсякъде и по всяко време, на компютър, таблет, телефон.

Изтеглете броя като pdf файл – това е бързо, лесно и удобно от ТУК. Електронният вариант на новия брой е достъпен само за абонати, а достъпът до по-старите броеве е свободен. Как можете да се абонирате – вижте ТУК. Ако вече сте абонати, значи имате потребителско име и парола за достъп. А ако все още нямате - пишете на abonament@btp.bg и ще ги получите.

Електронните издания на списанията на Българска Транспортна Преса може да четете и през приложението Bulgarian Transport Press, което е достъпно в App Store или Google Play.

Първото тримесечие от годината измина, но автомобилният транспорт, автомобилната индустрия и всичко, свързано с тях, продължават да работят в най-трудните и предизвикателни условия, в които някога са попадали. Ситуацията ескалира непрекъснато и ежечасно.

Може да звучи повече от банално, но и в третия за годината брой на списание КАМИОНИ Пакет Мобилност е сред водещите теми. Няма как да е иначе, когато вече повече от месец скандалният документ действа с пълна сила, а убийствените му, особено за българския транспортен бранш, регламенти за връщането на камионите и каботажите влязоха и усложниха ситуацията за автомобилния транспорт.

Отделно – пандемията и последствията от нея все още не си отиват, в Европа – недалеч от България, бушува безумна война, а цените на енергоносителите и горивата за автомобили надминаха рекордни нива, невиждани от 2008 година. Какво по-точно описание на ситуация, в която се наслагват криза върху криза?

Българските транспортни компании са в окото на бурята и няма как да не усещат най-точно нещата и да не са разтревожени. Защото първия удар го понасят те, но сметката по веригата плащаме всички. Затова тези, от които зависи все пак нещо да се направи, за да се смекчи ударът, трябва да се вслушат в мнението им. Сега и веднага!

Нещата не изглеждат прости и лесни, но поне може да се опита. Защо държавата например да не стане гарант за това да не се допусне спекула с цените на горивата? Това само ще позволи на транспортните компании да продължат да работят, а както се вижда – те вече се стремят да го правят ефективно, с мисъл за намаляване разхода на гориво и за екологията – нещо, което личи и от новия брой на любимото Ви списание.

Транспортният бранш е наясно, че сега повече от всякога трябва да има диалог във всички посоки, да се търсят умни решения, които да позволят задържане на повърхността въпреки кризата. А българският транспортен бранш е доказал многократно, че умее да работи добре и да се развива дори в критични ситуации и въпреки държавата. И знае, че място за паника няма.

На този фон и в тази ситуация трябва да се продължи с всички действия, които могат да доведат до отпадане на изискването на Пакет Мобилност за връщане на камионите в страната на регистрация на всеки 8 седмици. Защото при тези цени на горивата е повече от лудост хиляди камиони да навъртат милиони празни километри в Европа. А отпадането на регулациите за каботажа може да стане първата антикризисна мярка на европейските ръководители.

Просто нещата вече не опират само до Зелена сделка, а до напразно изразходвано гориво, което изкуствено и допълнително повишава всички цени. По темата може да се разсъждава още много, но по-важно е започнатите действия да продължат.

А ето и всички теми в новия брой на списание КАМИОНИ:

Ново в BG
LUTZ ASSEKURANZ – най-високото ниво на ТРАНСПОРТНА ЗАСТРАХОВКА, вече е в България!

Автомобили за работа
Международните награди Автомобилите за работа 2022

Тест
Реален тест на EuroSpeed показва: Новият DAF XF е с до 12% по-икономичен

e-mobility
Електрическата мобилност е много по-скъпа от конвенционалната

Н.В. Клиентът
Николай Рашков: Превозвачите искат ясни правила за работа

Транспорт
Андрей Новаков: Половин Европа очаква промени в Пакет Мобилност
Военно положение за автопроизводителите
Пакет Мобилност вече е в България
Очаква се недостиг на суровини за батериите


Хоризонти
Какво ще е бъдещето на е-горивата

Ванове
ID. Buzz – електрическото бъдеще на Bulli
Новият Multivan прави технологичен скок в бъдещето
Ford прави сериозни крачки към електрическото си бъдеще в Европа


Технологии
Schaeffler разработва лагери за електромобилност

Състезание
Ученици от Сливница обраха купите в състезание за млади монтьори и шофьори

Автобуси
Busworld Turkey 2022 е почти разпродадено
Едва 259 нови автобуса над 8 т са регистрирани в България през 2020 и 2021 г.


Спорт
Goodyear се присъединява към ETRC

И както обикновено, новият брой на любимото ви списание ще откриете не само на хартия, а и в онлайн вариант. Него можете да го „разлистите“ по всяко време и навсякъде - на компютър, таблет или телефон. Ако ви е по-удобно, може и да го свалите като pdf файл. Новият брой е достъпен само за абонатите, а достъпът до по-старите броеве е свободен. Дигиталното списание може да откриете на адрес: https://www.transport-press.bg/, както и с приложението Bulgarian Transport Press, което можете да свалите безплатно от App Store и Google Play.

<< Обратно към новините