Renault Tech става Qstomize и възприема нова стратегия

19.04.2022

Renault Tech става Qstomize и възприема нова стратегия

Renault Tech, неразделна част от отдела за следпродажбено обслужване на Renault Group от януари 2021 г., вече се нарича Qstomize, за да постави началото на нова ера. Това обявиха от Renault Group.Renault Tech отговаря за персонализирането и трансформациите на автомобилите от марките на групата. Qstomize е по-международно име, което ще позволи на компанията да се развива извън текущия си географски обхват. То комуникира бизнес целите и експертния опит на компанията, а именно персонализиране и трансформация, оттук и прякото вдъхновение от английската дума "customization". Новото име ще позволи на Qstomize да разшири обхвата си на действие до всички марки на Renault Group, Алианса и партньорите и извън групата.

Qstomize проектира, произвежда и лансира на пазара автомобилни трансформации и предлага свързани услуги в отговор на нуждите на частните и професионални клиенти, в съответствие със стандартите за качество на групата. Qstomize оперира в четири сегмента.

Първият е за леки автомобили, предназначени за фирмени микробуси и автошколи или лимитирани серии от тях. Вторият са лекотоварни автомобили с тежки трансформации като самосвали, двойни кабини или монтиране на професионално оборудване. Третият включва изпълнения за корпоративни автопаркове със специфични изисквания към спецификациите. Четвъртият е за транспорт на хора с намалена подвижност (TPMR), което е историческа дейност на компанията, насочена към мобилност, достъпна за всички.

Qstomize ще разшири продуктовото си портфолио, за да включва по-сложни и по-високостойностни трансформации. Qstomize ще работи в своите производствени цехове, разположени в заводите на Renault, като по този начин намалява времето, необходимо за доставка на автомобила, както и транспортните разходи и въздействието върху околната среда. Такъв ще бъде случаят например при разработването на версия с подова кабина на лекотоварния Kangoo или автомобили за мобилна работилница.

Тези трансформации, отговарящи на стандартите за качество на Renault Group, скоро ще бъдат допълнени с други, които ще бъдат добавени към продуктовия каталог. Клиентите ще могат да поръчват тези трансформации от търговските представителства на марките на Renault Group, възползвайки се от пълно клиентско изживяване в една точка на продажба.

До 2025 г. Qstomize цели да произвежда 30 000 сложни трансформации годишно, спрямо 15 000 годишно сега.
Сега Qstomize има 360 служители в 14 обекта в 6 държави, а през 2021 г. в подразделението са трансформирани 213 000 автомобила. 12 от работилниците са във фабрики на Renault (във Франция, Испания, Словения, Турция, Мароко и Румъния), но подразделението ще разшири обхвата си чрез създаване на логистични центрове за внос в страни с висок потенциал, където ще разположи готови за инсталиране комплекти за трансформация преди доставката на автомобилите до представителствата.

Международното развитие ще позволи да се извършват трансформации във всяка държава, предоставяйки на клиентите отговор, адаптиран към местните специфики, като същевременно се възползват от стандартите за качество на Renault Group. До 2025 г. Qstomize ще открие локации в седем нови страни, за да отговори на търсенето на местни трансформации.

Хакан Догу, старши вицепрезидент, световен отдел за следпродажбени услуги Renault Group казва: „Това е важен ден, защото това ново име, Qstomize, бележи повратна точка за отдела за следпродажбено обслужване на Renault Group. Чрез разширяване на географския си отпечатък и предлаганите от нас услуги за по-сложни трансформации, ние ще подобрим допълнително нашия принос към представянето на групата, като същевременно подобрим удовлетвореността на нашите клиенти.“

<< Обратно към новините