Transpotec Logitec събра големите в бранша

14.05.2022

Transpotec Logitec събра големите в бранша

Над 350 брандове, 15% и много богато присъствие на производители, белязаха изложението за транспорт и логистика Transpotec Logitec, което се провежда между 12 и 15 май, във Fiera Milano, Италия.

Бизнес, обучения и много емоции. Transpotec Logitec се превърна в специално събитие, което катализира усилията на големите в сектора и събра на изложението най-доброто от превозните средства, оборудването и услугите за транспортиране на стоки.

На тежкиотоварния фронт бяха DAF Veicoli Industriali, Ford Trucks, Iveco, Mercedes-Benz Trucks Italia, Scania, Volvo Trucks, марки, които заедно представляват над 80% от камионите, продадени в глобален мащаб през последните две години.

Много от жизненоважните въпроси в сектора бяха в светлината на прожекторите в продължение на четири дни: енергийният преход, недостигът на шофьори, прекомерната възраст на превозните средства в движение. На всички тези теми събитието предложи конкретни отговори.

Transpotec Logitec беше и още нещо: откритата част на изложението беше домакин на тест драйв на тежките камиони, а през ликенда ще има демонстрации на живо с над 200 дизайнерски украсени превозни средства, за да се види как с персонализирането на интериора и екстериора, всяко превозно средство може да стане уникално.

Голям интерес предизвика експозицията на Mercedes-Benz Trucks представил три национални премиери на Transpotec. В основата на предложението на компанията бе еволюцията на конвенционалните транспортни решения, в името на максимална безопасност и технологичност, както и най-иновативните и устойчиви решения за електрическа мобилност.

В голямата площ на зала 18 бяха показани пред публика новият eActros, първият 100% електрически камион, произведен серийно от stella, новият Actros L, който се представя като най-добрия Actros досега и предефинира премиум сегмента на Mercedes-Benz Trucks. Идеален за тези, които търсят максимален комфорт и безопасност.Там бе и новият Fuso Canter Euro VI Step E, още по-модерен лек камион по отношение на дизайна, удобен, безопасен и ефективен.

DAF дойде с новите моделни линии XF, XG и XG+ и даде възможност на гостите да видят камионите, спечелили наградата "Международен камион на годината 2022 заради зададените нови стандарти в транспортния сектор по отношение на ефективност, безопасност и комфорт при шофиране.

Това са първите превозни средства, възползвали се от новия европейски регламент за масите и размерите. Заемащи челно място по отношение на намаляването на емисиите (CO2), пътната безопасност и комфорта при шофиране, те могат да се похвалят със силно аеродинамичен атрактивен дизайн, който се възползва напълно от новите възможности, предлагани от регламента. Формата на новите кабини оптимално управлява въздушния поток. Извитото предно стъкло с по-тесни и по-задни странични колони, елипсовидни ъглови странични дефлектори, и предният дефлектор на долната гума допринасят за цялостната аеродинамика на автомобила, както и опционалните камери за заместване на огледалата за обратно виждане.

Не по-малко важни са и множеството предприети мерки за оптимизиране на въздушните потоци в двигателния отсек и под купето. Сред тях си струва да се отбележат капачките около междинния охладител и радиатора, аеродинамичните дифузори и затворените капаци на колелата. Резултатът е поне 19% по-добра аеродинамика, което допринася за повече от половината от общото подобрение на горивната ефективност с 10%.

Устойчивост бе ключовата дума в предложението на Scania. В допълнение към новата гама Super - новото поколение екологично чисти 13-литрови камиони - щандът включваше и електрически превозни средства и превозни средства, задвижвани от биогорива. Ексклузивно, Frost Edition, ограничено издание на V8, персонализирано от Svempa и произведено само в 100 бройки по целия свят, също бе на Transpotec.

Scania редстави новото поколение 13-литрови камиони и цялата си гама от екологично чисти превозни средства. Това са ранспортни решения и услуги, които могат да отговорят не само на оперативните нужди на клиентите, но и на необходимостта от цялостен подход към енергийния преход. В допълнение към новата гама Super, на щанда имаше и електрически превозни средства и превозни средства, задвижвани от биогорива с оборудване с контролирана температура и за събиране на отпадъци, както и решения за строителството.

Повече по темата четете в следващия брой на сп. КАМИОНИ

<< Обратно към новините