Юнският брой 2022 на списание КАМИОНИ е вече на пазара!

02.06.2022

Юнският брой 2022 на списание КАМИОНИ е вече на пазара!

Брой 5 на списание КАМИОНИ за 2022 година отново идва при Вас на хартия и онлайн и предлага теми, които Ви вълнуват.

Новия брой на списание КАМИОНИ можете да разлистите на хартия и онлайн - навсякъде и по всяко време, на компютър, таблет, телефон.

Изтеглете броя като pdf файл – това е бързо, лесно и удобно от ТУК. Електронният вариант на новия брой е достъпен само за абонати, а достъпът до по-старите броеве е свободен. Как можете да се абонирате – вижте ТУК. Ако вече сте абонати, значи имате потребителско име и парола за достъп. А ако все още нямате - пишете на abonament@btp.bg и ще ги получите.

Електронните издания на списанията на Българска Транспортна Преса може да четете и през приложението Bulgarian Transport Press, което е достъпно в App Store или Google Play.

Турбулентността завладя българския транспортен бранш през изминалия май и продължава. Това се очакваше и бе напълно логично, защото се яви като следствие на процесите започнали с пандемията, продължили повече от две години и ескалирали с войната в Украйна.
Цените на горивата у нас скочиха до невиждани скоро нива и за това не се чува никакво логично обяснение. Почти едновременно с това държавата реши да коригира тол таксите – естествено нагоре, защото парите за пътища не стигат.

Притиснатият и без това до стената от навлизащите една след друга разпоредби на Пакет мобилност български транспортен бранш се вдигна на протести. Може би - с право. Защото не е нужно да си велик икономист, за да знаеш, че ескалиралите през последните месеци и години процеси и цялата ситуация около нас водят до неизбежно поскъпване на транспортните услуги. А скъпите превози вдигат цените на стоките, които плаща крайният потребител. Така в крайна сметка кръгът се затваря за сметка на всички.

За цената на горивото е ясно, че има начини – някои страни от ЕС вече ги намират. За тол таксите е ясно, че както казва в интервюто, което публикуваме в този брой на списание КАМИОНИ, Георги Вълканов, един от най-успешните български превозвачи, е по-правилно да събираме тол такси, за да сторим пътища, а не да строим пътища, за да събираме такси.

В крайна сметка, превозвачите и държавата са в спор, от който печеливши няма. Защото, който и да излезе губещ от тази ситуация, накрая губи обществото, т.е. – всички. А както винаги истината е някъде по средата и златно сечение винаги може да се намери. За това двете страни трябва да седнат и да се разберат. Всички се надяват, че наченки на такъв процес вече има.

На този фон, автомобилната индустрия продължава уверения си марш към безкарбоново бъдеще. Личи си и от този брой на любимото ви списание – нискоемисионни дизелови камиони, газови камиони, електрически ванове и автобуси… Така, че е време за четене.

Ето и всички теми в новия брой на списание КАМИОНИ:

Ново в BG
Уникален стенд за калибриране на ADAS в Балгериън Трак Сървис

Тест
1000 мили тест Volvo FH 460 LNG срещу Volvo FH16 750 – семеен дуел

Интервю
Близо 50 години LUTZ е специалистът по CMR застраховка

Представяме
TRELO – верига от сервизи в Западна Европа

Н.В. Клиентът
Георги Вълканов: Електрификацията при тежкия транспорт на дълги разстояния на практика е невъзможна на този етап

Ефективност
Volvo FH с I-Save – с най-добра горивна ефективност в няколко теста

e-mobility
Водородът и камионите са перфектната комбинация

Изложения
Transpotec Logitec се завърна с италиански блясък
Камионите на БАТА 2022


В аванс
Кой какво ще покаже на Truck Expo 2022

Транспорт
Война и мир в транспорта ни
Европа отрича е-горивата, а България е поела задачи, които не може да изпълни
Пакет Мобилност и за вановете над 2,5 т (само
онлайн)

Ванове
Тест: Новият Ford E-Transit впечатли с пробег с едно зареждане
Ford разкри новия изцяло електрически E-Transit Custom
Новият Mercedes-Benz T-Class: Премиум ван за активен начин на живот


Автобуси
Bus Euro Test 2022 Limerick: Високо напрежение!
i6S Efficient – най-ефективният туристически автобус на Irizar (само
онлайн)
Volvo Buses стартира Volvo Connect (само
онлайн)

Спорт
В Италия Ленц се намеси в спора на шампионите

И както винаги, новият брой на любимото ви списание ще откриете не само на хартия, а и в онлайн вариант. Него можете да го „разлистите“ по всяко време и навсякъде - на компютър, таблет или телефон. Ако ви е по-удобно, може и да го свалите като pdf файл. Новият брой е достъпен само за абонатите, а достъпът до по-старите броеве е свободен. Дигиталното списание може да откриете на адрес: https://www.transport-press.bg/, както и с приложението Bulgarian Transport Press, което можете да свалите безплатно от App Store и Google Play.

<< Обратно към новините