Transpotec Logitec прие над 25 000 посетители от 60 държави

01.06.2022

Transpotec Logitec прие над 25 000 посетители от 60 държави

От превозни средства до оборудване, от логистика до услуги за превозвачите. И неограничени възможности за срещи и контакти. Transpotec Logitec, водещото италианско изложение за логистика и автомобилен транспорт, приключило на 15 май с посетилите го над 25 000 професионалисти от 60 страни, даде видимост на всеки сегмент от индустрията.


 

Изложението се уттвърди като еталон за операторите. Хъб, който е считан за още по-важен и професионален благодарение на място като Милано, което успя да обхване нуждите на компаниите и се оказа отправна точка в логистиката.

Важното присъствие на производителите на тежкотоварни автомобили – DAF, Ford Trucks, Iveco, Mercedes-Benz Trucks, Scania, Volvo Trucks – представляваше повече от 80% от пазарния дял в глобален мащаб. Предложенията им бяха насочени към разработването на превозни средства, които са все по-ефективни, безопасни, ергономични и готови за преход към чиста енергия.

По-специално, много предложения бяха насочени към устойчивост и в същото време към намаляване на общите разходи за собственост, голяма част от които зависи от разхода на гориво. Няколко марки представиха най-съвременни двигатели, способни да осигурят икономия на гориво от 8% до 13%, което за година означава повече от 3000 литра, заедно с други предложения, базирани на биометан и сгъстен газ.

Много бяха моделите, свързани с електричество, характеризиращи се със своята безшумност, ниско въздействие върху околната среда и атрактивни характеристики. Няколко производители фокусираха своите предложения върху „нулево въздействие“ с изцяло електрически или хибридни превозни средства. Изследванията в тази област са много напреднали, като превозните средства обещават пробег с едно зареждане от около 400 км, въпреки че е необходима и паралелна инфраструктура за трайното развитие на пазара.

Изборът на превозното средство обаче не се определя само от производителността и ефективността му. На Transpotec Logitec имаше място и за стила и красотата на превозните средства, предназначени да докоснат сърцата на ентусиастите. От операция „носталгия“ с превозни средства, интерпретиращи емблематичен модел от 1980-те, до ограничени серии, създадени от известни дизайнери.

Голямо внимание се отдели и на ергономичността и качеството на шофиране, с все по-просторни кабини и супер удобни принадлежности, предназначени за тези, които правят от камионите свой втори дом.
Дори в света на „леките“ – доминиран от предложенията на Iveco, Ford Italia, Koelliker, Piaggio и VEM – двигателят е това, което прави разликата. Що се отнася до по-големите им „братовчеди“, целта е постигане на икономии, съчетани с устойчивост, със силен акцент върху електрическите и зелени решения, които са коз за решенията за градската мобилност и за последната миля.

Приспособимостта е друга важна страна: благодарение на „персонализираните“ настройки, лекотоварните превозни средства се превръщат в партньори на колела за всеки превозвач, производител или търговец. Изложени бяха решения, които биха могли най-добре да отговорят на различните нужди на клиентите, посветени както на стандартния товарен транспорт – с модулни предложения за всеки вид пратка – така и на транспорт с контролирана температура.

Transpotec Logitec даде възможност за срещи и работа в мрежа: от големи институции, до асоциации и оператори на всички нива, целенасочените срещи позволиха да се направи равносметка на състоянието на сектора и да се подчертаят основните предизвикателства, пред които трябва да се изправят всички професионалисти, засилвайки настоящите синергии и внедрявайки нови.

Пример за инициатива за "веригата на доставки" беше Лицензионният проект, реализиран от Transpotec в сътрудничество с телевизионното предаване Next to the Truckers и с подкрепата на компании от сектора. Конкретна инициатива, но в същото време символична, за да се повиши осведомеността относно сериозния проблем със смяната на поколенията. Десет шофьори със средна възраст 32 години получиха безплатен достъп до автошколата за получаване на лицензи C и E и CQC, но най-важното е, че след завършване на обучението те ще имат възможност да бъдат наети от същите компании, които са партньори в проекта.

Зоните на открито бяха истинско преживяване в света на камионите, а различните инициативи бяха приветствани с голям ентусиазъм. С повече от 750 участници, тест драйвовете позволиха на гостуващите оператори, подпомагани от опитни шофьори от DAF, Mercedes, Ford Trucks, Scania и Volvo Trucks и координирани от Next To The Truckers, да тестват на пътя най-новите модели и различни двигатели, от термичен двигател, до 100% електрически.

През уикенда страстите избухнаха благодарение на METS - Milano European Truck Show, голямото събиране на персонализирани превозни средства, което на 18 000 квадратни метра посрещна 250-те най-красиво декорирани превозни средства в Европа.

Цветни, високотехнологични, красиви и най-вече уникални превозни средства: от препратки към филми - с камиони, посветени на Тото и Пепино, Спартанците от 300 и сагата Пришълецът - през почитта към музикалните и спортните легенди - Валентино Роси, Пино Даниеле , Марадона - до превозни средства, които взеха участие в Париж Дакар, персонализирани с мотиви на Дисни или възхваляващи мира, за да дадат съобщение в отговор на случващото се.

Повече по темата четете в юнския брой на сп. КАМИОНИ

<< Обратно към новините