IVECO Group отива отвъд очевидното

15.07.2022

IVECO Group отива отвъд очевидното

Няколко месеца след като обяви съществуването си като независима компания IVECO Group става домакин на голямо събитие, посветено на мобилността на бъдещето и плановете на групата, свързани с нея и наречено BEYOND - IVECO Group Days.Мястото на действието е Торино, където е седалището на IVECO Group, а събитието BEYOND - IVECO Group Days се провежда съвсем не случайно в OGR (Officine Grandi Riparazioni). Това е един от първите големи индустриални обекти в Торино, където още малко след средата на 19 век е започнало производство на жп-вагони. Сега сградите на бившата фабрика са реновирани и модернизирани и предлагат домакинство на разнообразни събития. Името събитието BEYOND - IVECO Group Days е следствие на една от новите ценности на компанията, която гласи: „Отиваме отвъд очевидното“.BEYOND - IVECO Group Days е международно събитие за транспорт, мобилност и иновации. То продължава от 13 до 17 юли с идеята да събере всички заинтересовани от процесите страни, които да споделят своите опит, практики, достижения, планове, както и да ги провокира да дискутират.

На практика събитието събра партньори и клиенти на компанията, държавни и общински институции и органи, представители на академичните среди, инвеститори, журналисти… За петте дни на BEYOND - IVECO Group Days се очаква през залите на OGR да преминат над 6000 души от 28 държави. От 13 до 15 юли на сцената на OGR излизат над 60 лектори – професори, експерти, водещи изпълнителни директори в индустрията, представители на стартиращи компании, предприемачи и старши мениджъри на IVECO Group. Над 10 часа са отделени за основните речи, дебати и кръгли маси, пред публика от над 1000 гости всеки ден.

Първият ден на BEYOND - IVECO Group Days бе отделен за журналистите, които станаха свидетели и участници в редица интересни презентации и дискусии, фокусирани върху бъдещето на автомобилния транспорт и промените в него, новия начин на подготовка на кадрите, градската мобилност и трансформациите в нея, новите бизнес модели, иновации, свързани с изкуствения интелект… По време на дискусиите стана ясно, че една от основните задачи пред бъдещата мобилност е, че клиентът трябва да бъде превърнат от потребител на автомобили в потребител на мобилност, а това трябва да гарантира устойчивост на процеса. Не липсваха и оригинални гледни точки, като тази, която прави връзка между кафето, пуканките, пицата и бъдещата устойчива мобилност.Събота, 16 юли, е за студентите и търсещите работа, които са поканени да участват в Ден на кариерата. Същия ден след обяд събитието е отворено за посетители, които ще имат възможност да разгледат IVECO отвътре, както и да се докоснат до част от експонатите, които компанията е подготвила за предстоящото през септември голямо международно изложение IAA Transportation 2022 в Хановер, Германия. Сред експонатите, разбира се, са всички новости, които групата и компаниите в нея - IVECO, FPT Industrial, IVECO BUS, HEULIEZ, IDV, ASTRA, MAGIRUS и IVECO CAPITAL, предлагат в областта на камионите, вановете и автобусите, алтернативните задвижвания, финансирането, мобилността на бъдещето…За това през тези дни в OGR в Торино могат да се видят на живо: влекачът S-WAY, работещ на биометан, във версия Amazon, оборудван с последните телематични системи, базирани на гласовия спътник Amazon Alexa; автономният дизелов влекач S-WAY Plus Autonomous Driving version; мидибусът DAILY Access, работещ на метан; градският електрически автобус IVECO BUS E-WAY; пожарната на бъдещето TLF AirCore, идваща от MAGIRUS; пожарната стълба MAGIRUS M32L-AS; роботът за борба с пожари MAGIRUS Wolf R1; новите продукти на FPT – включващи хибридната система F28 HYBRID, електрическият заден двигателен мост за тежки превозни средства – eAxle, пакетът от модулни батерии Microvast… Към изброеното имаше и няколко изненади, които са подготвени за изложение IAA Transportation 2022 и чиито премиери ще бъдат в дните на изложението.

В неделя, 17 юли, е Ден на семейството, по време на който служителите на IVECO Group и техните семейства ще научат повече за компанията чрез серия от арт инсталации, дейности и забавления за възрастни и деца.

Повече – в септемврийския брой на списание КАМИОНИ – на хартия и онлайн – на www.transport-press.bg.

Торино – София
Лъчезар АПОСТОЛОВ

<< Обратно към новините