Новият брой 8/2022 на списание КАМИОНИ е тук

04.10.2022

Поглед към новостите на IAA Transportation 2022

Новият брой 8/2022 на списание КАМИОНИ е тук

Брой 8 на списание КАМИОНИ за 2022 г. е на пазара – отново на хартия и онлайн - зареден с актуални теми от света на автомобилите за работа.


 

Новия брой на списание КАМИОНИ разлистете на хартия и онлайн - навсякъде и по всяко време, на компютър, таблет, телефон.

Изтеглете броя като pdf файл – това е бързо, лесно и удобно от ТУК. Електронният вариант на новия брой е достъпен само за абонати, а достъпът до по-старите броеве е свободен. Как можете да се абонирате – вижте ТУК. Ако вече сте абонати, значи имате потребителско име и парола за достъп. А ако все още нямате - пишете на abonament@btp.bg и ще ги получите.

Електронните издания на списанията на Българска Транспортна Преса може да четете и през приложението Bulgarian Transport Press, което е достъпно в App Store или Google Play.

Напълно логично октомврийският брой на списание КАМИОНИ, който държите в ръцете си, е посветен в голямата си част на IAA Transportation 2022. Най-голямото международно изложение на автомобили за работа, което се провежда на всеки две години в Хановер, Германия, се завърна след четиригодишно принудително прекъсване – с ново име (IAA Nutzfahrzeuge стана IAA Transportation) и обновена концепция, имаща за цел да го направи още по-полезно за автомобилната индустрия и транспортния бранш.

Статистиката сочи, че изложението в Хановер събра 1402 изложители от 42 държави. Може би тазгодишното издание не е най-голямото в историята и това е обяснимо. Със сигурност обаче то ще остане в историята като най-важното. Защото автомобилната индустрия и транспортния бранш се събраха след четиригодишно прекъсване, въпреки пандемията, кризата и войната. И показаха, че все по-неотклонно и решително следват зададената посока – към безкарбоново бъдеще и все по-чист автомобилен транспорт.

За това изобилието от електрически превозни средства в залите на Hannover Messe беше, такова каквото не е било никога досега. Почти всички премиери по време на изложението, за които разказваме в този брой на списание КАМИОНИ и ще продължим да разказваме в следващите броеве, бяха на електрически или водородни автомобили. В Хановер имаше щандове, на които можеха да се видят единствено превозни средства с нулеви емисии.

А всички големи производители на камиони все по-смело поглеждат към превозите на дълги разстояния с електрически и водородни автомобили и вече говорят за изграждане на повече мегаватови зарядни станции, които биха направили електрическото бъдеще на транспорта още по-близко.

В дните на изложението по традиция бяха обявени връчени престижните международни награди за камион, ван и автобус на годината, както и призът за иновации при камионите. Представители на списание КАМИОНИ участват в избора им, като членове на международните журита, които ги присъждат. А в този брой ви предлагаме и впечатленията си от тестовете на три от наградените превозни средства.

Присъствието на автобусите в Хановер, този път бе малко по-скромно от обичайното. Но за това си има обяснение – от една страна страшно свитият пазар на автобуси в Европа и от друга – провежданото по същото време в Берлин изложение за пътнически транспортни средства и системи InnoTrans 2022, което привлече доста от европейските производители. Списание КАМИОНИ успя да отскочи и до там и в този и следващи броеве ще разкажем какво видяхме.

А ето и всички теми в новия брой на списание КАМИОНИ:

В аванс
Frotcom България тръгна на турне Frotcom Road Show

Автомобили на годината
Новите DAF XD с наградата Между-народен камион на годината 2023
eActros LongHaul на Mercedes-Benz Trucks спечели Наградата за иновации при камионите 2023
Volkswagen ID. Buzz Cargo е Международен ван на годината 2023
MAN Lion’s City 12 E е Автобус на годината 2023


Ново в BG
Хенгери от ФригоС

Ново в EU
Trelo с нов сервиз във Фирзен, Германия

Премиера
DAF XD и XDC – логичното продължение на XF, XG и XG+
eActros LongHaul – стъпка към електрификацията на тежкотоварния транспорт
Ford Trucks показа изцяло електрическия си камион на IAA Transportation 2022


e-mobility
Ангел Димитров: Интересът към електрическите камиони бавно расте

IAA  2022
Премиерите при камионите на IAA Transportation 2022: Електрическа доминация
Новости при ремаркетата на IAA Transportation 2022
IAA TRANSPORTATION обедини транспорта и логистиката на утрешния ден 
(само онлайн)

Ванове
Лекотоварните премиери в Хановер
Първи тест на ID. Buzz Pro и ID. Buzz Cargo


Производители
Водородният "тигър" Hyundai превзема ЕС пазара на водородни камиони и автобуси

Гуми
Continental представи новата гама гуми Generation 5 Conti Hybrid

Автобуси
Автобусните премиери в Хановер
Solaris представи Urbino 18 hydrogen
New Gen Citea Electric с премиера в Берлин
Много новости при автобусите на MAN 
(само онлайн)

Ретро
Олдтаймери на жълтите павета (само онлайн)

Спорт
Есенният полусезон в ETRC започна

Втора употреба
Структура и възраст на БГ автопарка


И както винаги, новият брой на любимото ви списание ще откриете не само на хартия, а и в онлайн вариант. Него можете да „разлистите“ по всяко време и навсякъде - на компютър, таблет или телефон. Ако ви е по-удобно, може и да го свалите като pdf файл. Новият брой е достъпен само за абонатите, но достъпът до по-старите броеве е свободен. Дигиталното списание може да откриете на адрес: https://www.transport-press.bg, както и с приложението Bulgarian Transport Press, което можете да свалите безплатно от App Store и Google Play.

<< Обратно към новините