DHL Express България закупи 31 нови електрически Ford eTransit

14.12.2022

DHL Express България закупи 31 нови електрически Ford eTransit

31 нови електрически буса Ford eTransit стават част от флотилията на DHL Express България през декември тази година и поставят началото на нова ера в зелената логистика у нас.Превозните средства ще обслужват с нулев въглероден отпечатък 90% от маршрутите в София и ще спестяват над 170 тона CO2 годишно в атмосферата на столицата. Обем, който в отражение върху природата се равнява на 146 засадени дървета годишно.

За обслужване на новите превозни средства компанията е изградила и собствена зарядна инфраструктура, която включва 47 станции и е най-голямата такава на територията на България до момента.

Като част от своята глобална политика DP DHL Group планира да инвестира над 8 млрд. евро за иновации, свързани с намаляване на въглеродния отпечатък от своята дейност, а заложените цели са до 2050 г. той да бъде сведен до нула. Предвидените в програмата инвестиции включват използването на устойчиво авиационно гориво, изцяло електрически самолети, фотоволтаични системи в сградите, електрифициране на доставките в последната миля и др.Логистичният лидер дава възможност и на своите клиенти да допринесат за неутрализиране на въглеродния отпечатък от пратките, които изпращат, като добавят услугата GOGREEN. Приходите от нея се инвестират в проекти за опазване на околната среда с глобална значимост.

<< Обратно към новините