Ford E-Transit e най-продаваният електрически голям ван в България

20.12.2022

Ford E-Transit e най-продаваният електрически голям ван в България

Продажбите на изцяло електрическия двутонен Ford E-Тransit в България достигнаха 40 автомобила, с което моделът зае лидерската позиция в сегмента на електрическите ванове.Както стана ясно 31 електрически E-Transit вече бяха предадени на логистичния лидер DHL Express България, с което бе формиран и най-големият корпоративен парк от електромобили в сегмента. DHL стана първият голям корпоративен клиент, който обнови автопарка си с електрическия Ford E-Transit.

България пък е сред първите страни, редом с Германия и Великобритания, в които електрическите Ford E-Transit влизат в автопарка на логистичния лидер.

Още 9 електрически вана E-Тransit вече се поръчани в системата на Мото-Пфое. Ford E-Transit, изцяло електрическа версия на най-продавания товарен ван в света зае лидерската позиция по продажби в България, а общите продажби у нас на електрическия флагман в лекотоварната гама на Ford достигнаха 40 автомобила.

Ford E-Transit предлага висока ефективност и производителност, благодарение на водещите в класа 68 кВтч полезен капацитет на електрическата батерия, комбиниран пробег от 317км с едно зареждане и мощността на електродвигателя си. Моделът предлага и уникалната функция за захранване на работни инструменти с 220 В Pro Power Onboard.

Предимствата на електрическия E-Transit се допълват и от подобрено стандартно оборудване, включващо SYNC4 мултимедийна система и съвременни, интелигентни системи за сигурност и подпомагане на водача, които му донесоха златно отличие от EURO-NCAP.

Ford Pro и Deutsche Post DHL Group неотдавна подписаха Меморандум за разбирателство за ускоряване на внедряването на електрифицирани ванове в логистичните операции по целия свят. Ford Pro ще оборудва Deutsche Post DHL Group с над 2000 електрически вана за доставки по целия свят до края на 2023 г.

В изпълнение на глобалнoтo споразумение, наскоро 31 нови електрически Ford eTransit се вляха във флотилията на DHL Express България, създавайки най-големия търговски EV парк в страната. Ford E-Transit на DHL Express България ще обслужват с нулев въглероден отпечатък 90% от маршрутите в София и ще спестяват над 170 т CO2 годишно в атмосферата на столицата. Обем, който в отражение върху природата се равнява на 146 засадени дървета годишно.

<< Обратно към новините