Dacia Spring с нова товарна версия

24.03.2023

Dacia Spring с нова товарна версия

Със своите над 108 000 поръчки от лансирането Spring е в съответствие с това, което клиентите търсят, повече от всякога. С лансирането на новата Cargo версия гамата на Spring вече включва предложение за професионални клиенти.108 000 РЕАЛИЗИРАНИ ПОРЪЧКИ

Представен през пролетта на 2021 г., Dacia Spring привлича повече от 108 000 клиенти. Оттогава успехът на автомобила непрекъснато расте месец след месец; представяне, което е още по-забележително, тъй като продажбите са предимно към частни клиенти (3 от 4 клиенти).

През 2022 г. са продадени 48 900 автомобила Spring (75% повече от 2021 г.). Spring се превръща в 3-тия най-продаван електрически автомобил в Европа към частни клиенти.

НОВАТА CARGO ВЕРСИЯ НА SPRING

Търговците и доставчиците се нуждаят от неограничен достъп в града с по-чисти възможности за мобилност. Независимо дали става дума за куриерски доставки без вредни емисии или транспорт на стоки като цяло, Spring е семплото и достъпно решение на Dacia.

Без задна седалка, осигурявайки максимален обем за съхранение (1000 л), Spring може да пренася повече от 350 кг, като същевременно поддържа идентичен пробег като пътническата версия (230 км в WLTP смесен цикъл и до 305 км в WLTP градски цикъл).

В зависимост от държавата, товарната версия на Spring е или:

- фабрична (клас N1) с преградна решетка към товарния отсек и халки за захващане,

- или трансформирана от Qstomize (дъщерно дружество за трансформации на Renault Group), превръщайки 4местен пътнически Spring в 2-местна товарна версия (клас M1).

„За по-малко от две години Dacia Spring се превръща в един от водещите електрически модели в Европа. Представен на Автомобилен салон Брюксел в началото на годината, новата версия Spring Extreme ELECTRIC 65 допълва гамата на модела с по-мощен двигател. Товарната версия осигурява на професионалистите семпло, но практично изцяло електрическо шофиране“, каза Ксавие Мартине, старши вицепрезидент Dacia, маркетинг, продажби и операции.

ТЕГЛОТО Е ВАЖНО

С двигател ELECTRIC 45 (970 кг ненатоварен) или ELECTRIC 65 (975 кг ненатоварен), Spring е единственият електрчески автомобил в Топ 20 в Европа с тегло под един тон. Неговата лека батерия (188 кг) допринася за компактен автомобил, който изисква по-малко ресурси за производство. Следователно двигателят използва по-малко енергия за работа в сравнение с електрически автомобил с по-голямо тегло.

НОВ ДВИГАТЕЛ

С лансирането на новата версия Spring Extreme, Dacia представя и новия двигател ELECTRIC 65 (65 к.с./48 kW). Наличен само за Spring Extreme, новият двигател е съчетан с нова скоростна кутия (която увеличава въртящия момент, предаван към колелата), като същевременно осигурява по-голямо ускорение и рекуперация в широк диапазон. Благодарение на новия двигател ELECTRIC 65, Spring Extreme има пробег от 220 км в WLTP смесен цикъл и 305 км в WLTP градски цикъл.

ЕЛЕКТРИЧЕСКИ АВТОМОБИЛ, АДАПТИРАН КЪМ НУЖДИТЕ НА КЛИЕНТА

Свързаните данни, събрани от автомобили Spring на пътя, сочат следното:

При среден дневен пробег от 31 км, 68% от клиентите карат по-малко от 30 км. Въпреки че напълно заредената батерия може да покрие цяла седмица употреба, шофьорите са склонни да зареждат своите автомобили по-често.

Шофьорите реализират средно по 5,4 пътувания на ден. Първоначално закупена като втори автомобил за домакинството, Dacia Spring в последствие се превръща в основно превозно средство през седмицата за 90% от домакинствата с няколко автомобила. Потребителите на Spring шофират със средна скорост от 26 км/ч, което доказва автомобила като подходящ за ежедневните нужди за пътуване. Безспорен успех в полза на електрическата мобилност - 93% от собствениците на Spring са собственици на електрически автомобил за първи път.

5 GREEN NCAP ЗВЕЗДИ И GREEN NCAP НАГРАДА ЗА НАЙ-ДОБЪР АВТОМОБИЛ ЗА 2022 Г.

Green NCAP присъди на Dacia Spring своята най-висока оценка от 5 звезди през август 2022 г. В своята оценка Green NCAP измерва енергийната ефективност на автомобила и ефекта му върху качеството на въздуха и глобалното затопляне. Енергийно ефективен автомобил с ниско въздействие върху околната среда: Spring превъзхожда всички на пазара.

На 2 февруари 2023 г. Green NCAP обяви своите награди за най-добър автомобил за 2022 г. и Spring – най-лекият електрически автомобил в Европа – изпъква пред по-тежките си конкуренти. Оценката от 5 звезди не е просто символична, тя е признание за желанието на Dacia да предложи на възможно най-много хора автомобили, които са не само с най-доброто съотношение цена/качество, но са и най-екологични.

<< Обратно към новините