Новият Ford Ranger – най-безопасният пикап в света

27.10.2011

Новият Ford Ranger беше подложен на краш-тестове от Euro NCAP, в резултат от които стана първият пикап в света, категоризиран с максималните 5 звезди за безопасност. Ranger получи 89 точки за общото си ниво на безопасност – върхово постижение в класа на пикапите и едно от най-добрите в историята на Euro NCAP въобще. Нещо повече – моделът на Ford постави абсолютен рекорд по отношение на защитата на пешеходците с постижението си от 81 точки...

Новият Ford Ranger беше подложен на краш-тестове от Euro NCAP, в резултат от които стана първият пикап в света, категоризиран с максималните 5 звезди за безопасност. Ranger получи 89 точки за общото си ниво на безопасност – върхово постижение в класа на пикапите и едно от най-добрите в историята на Euro NCAP въобще. Нещо повече – моделът на Ford постави абсолютен рекорд по отношение на защитата на пешеходците с постижението си от 81 точки.

Институцията Euro NCAP е създадена през 1997 г. с усилията на няколко европейски правителства, автомобили, клиентски и застрахователни организации. В момента това е най-уважаваният източник на информация по отношение на безопасността в Европа. Генералният секретар на Euro NCAP – Мишел ван Ратингер, заяви: „Ford Ranger вдига високо летвата пред безопасността на пикапите, които досега не се бяха доказали като най-безопасните превозни средства на пътя”.

За да се стигне до това, по време на развойната си дейност новият Ranger е бил подложен на 9000 виртуални и 110 реални теста. Повече за новия пикап на Ford можете да прочетете в следващия брой на сп. ВАНОВЕ (неразделна част от сп. КАМИОНИ).

www.vanove.bg

<< Обратно към новините