Dacia Dokker: над 500 продажби в България само за месец

23.05.2013

Dacia Dokker: над 500 продажби в България само за месец

Dacia Dokker атакува смело българския пазар и само за месец бяха сключени договори за над 500 автомобила. Клиентите оценяват високо ненадминатото съотношение надеждност/многофункционалност/цена в класа на вановете. Така марката Dacia затвърждава позицията си сред лидерите на автомобилния пазар в страната и челно място в сегмента на лекотоварните автомобили...

Dacia Dokker атакува смело българския пазар и само за месец бяха сключени договори за над 500 автомобила. Клиентите оценяват високо ненадминатото съотношение надеждност/многофункционалност/цена в класа на вановете. Така марката Dacia затвърждава позицията си сред лидерите на автомобилния пазар в страната и челно място в сегмента на лекотоварните автомобили.

„Премиерата на Dacia Dokker и Dokker Van за България беше очаквана с нетърпение от всички. Броени седмици след представянето на модела доверието, което показват клиентите към марката и качеството на нейните нови модели, е впечатляващо”, коментира Калина Йорданова, маркетинг директор на Renault и Dacia. Придържайки се към утвърдените ценности на марката Dacia, двата нови модела предлагат надеждни и практични решения на цена без конкуренция.

Dacia Dokker е насочен към клиенти, които търсят превозно средство, което може да транспортира обемисти товари, но и да предлага комфорт на семействата им. В допълнение към способността му удобно да превозва до петима пътници, той предлага и най-големия на пазара багажник. Многофункционалната задна седалка позволява превоз на допълнителен товар до 3 куб. м, правейки го идеален за професионални нужди. Той може да бъде поръчан с една или две остъклени плъзгащи се странични врати, които улесняват достъпа до багажника или задните седалки.

В допълнение към това да бъде надежден и здрав Dacia Dokker Van предлага най-голямата товароносимост в сегмента си. Това се дължи на умело проектираната модулна предна пътническа седалка Dacia Easy Seat (опция). От своя страна широката плъзгаща се врата улеснява товаренето. За да отговори възможно най-добре на нуждите на търговците, Dokker Van предлага голям брой комбинации за трансформиране на интериора и налични аксесоари.

Подобно на Dacia Lodgy, интериорът на Dokker и Dokker Van е удобен, комфортен, модерен и особено функционален. Мултимедийната система Media Nav със 7-инчов сензорен екран успешно комбинира навигационна и радио функции, както и Bluetooth връзка. Каталогът с опции включва ограничител на скоростта и задни паркинг сензори.

В България Dacia Dokker и Dokker Van се предлагат с избор от четири двигателя: два бензинови (чисто новият 1.2 TCe 115 и познатия 1.6 MPI 85) и два дизелови (1.5 dCi със 75 и 90 к.с.). Двата дизелови агрегата носят емблемата Dacia eco² благодарение на своята икономичност (среден разход на гориво само 4,5 л/100 км) и екологичност (118 г/км емисии CO2).

<< Обратно към новините

Галерия