Идва новият Ford Tourneo Custom

05.07.2017

Идва новият Ford Tourneo Custom

Няколко месеца преди официалната премиера от Ford разкриха специално за Международно жури Ван на годината как изглежда новият Ford Tourneo Custom. Новият пътнически среден ван на марката със синия овал ще може да се поръчва от края на тази година, а първите доставки ще бъдат осъществени в началото на 2018 г.

В кратко видео ръководителят на проекта по създаването на новото поколение на Tourneo Custom Иън Портър разкри най-важното около новия пътнически ван с 8+1 седящи места.В автомобила са вложени над 2200 абсолютно нови части. Предната част е с нов дизайн, но е запазила характерния си профил. Решетката и основните светлини са изцяло обновени и модернизирани. Предната решетка е хромирана, а при фаровете се предлагат LED-светлини. Като цяло силуетът е запазен, но от всяка линия лъха новаторство и модерен стил.

Новостите продължават и в шофьорската кабина. Тя е с много по-високо ниво на комфорт и оборудване от сегашната версия - комфортни седалки с множество регулировки, голям дисплей с тъчскрийн, мултимедия, навигация и много функции на централната конзола, мултифункционален волан, много ниши и пространства за вещи и багаж, ефективна автоматизирана климатизация и отопление на кабината и пътническия салон.

Изключително високо е нивото на комфорт и в пространството за пътниците, което предлага два реда с по три седалки, които са изцяло нова разработка. достъпна е и версия, пир която втория ред седалки е обърнат срещу движението. Така седящите на втория и третия ред седалки са обърнати лице в лице, а кацването и слизането на пътниците е улеснено. При вътрешното пространство са вложени изцяло нови материали с по-високо качество. Салонът ще се предлага и в изпълнение с кожа. Достатъчно просторно е и багажното пространство.

Множество са системите за сигурност и в помощ на водача - програми за стабилност, активен спирачен асистент, ограничител на скоростта, разпознаване на пътните знаци, асистенти за паркиране, за поддържане на лентата на движение, за мъртвата точка и засичане на страничен трафик при маневри...
Новият Tourneo Custom идва с двулитровия турбодизелов двигател EcoBlue, наличен с няколко мощности, който ще се комбинира с ръчна или автоматична шестстепенна предавателна кутия.

От Ford обещаха, че много скоро ще разкрият подробности и около новото поколение на товарната версия при средните ванове Transit Custom.

Повече - в септемврийския брой на списание КАМИОНИ

Лъчезар Апостолов

<< Обратно към новините