Пълен напред с новия Peugeot Rifter

21.02.2018

Пълен напред с новия Peugeot Rifter

Peugeot Rifter е опитен приключенец, създаден да живее всеки ден интензивно, проектиран да вдъхновява родените изследователи.

Изцяло в отличителния, премиум стил на най-новите модели на марката, новият Peugeot Rifter смело приема модерен силует, уверено създаден за ежедневни приключения. Peugeot Rifter успешно постигна стил, еднакво здрав и елегантен. Неговият приключенски дух и страст към пътешествията го карат да се чувства у дома си навсякъде, от градската джунгла до живата природа. Оборудван с Peugeot i-Cockpit, новият Rifter изпълнява обещанието да осигури при всякакви обстоятелства интензивно усещане при шофиране, безпрецедентно в неговия клас.

Изграден върху нова платформа, Rifter има здравината и издръжливостта да се справи дори и с най-трудните терени и условия. Наличен в две дължини, с 5 или 7 места, той съчетава многофункционалност, модулност и практичност. Отличава се с икономични двигатели и техническо оборудване от най-ново поколение.
Peugeot дава уникално име на това ново предложение в своята гама пътнически автомобили. Кратко и въздействащо, името Rifter незабавно ви пренася сред природата и заниманията на открито. Peugeot революционизира предложението в сегмента. Новият пътнически ван запазва основните характеристики и дори отива по-далеч, като добавя силна, динамична индивидуалност и уверена позиция на пътя.Работата, постигната по отношение на архитектурата на автомобила и оптимизацията на неговата маса, е решаващ фактор в постоянния стремеж за намаляване на емисиите на въглероден диоксид и разхода на гориво. Икономичността на предлаганите двигатели е от най-високо ниво. Тези двигатели отговарят на най-новия стандарт Евро-6C и вече са готови да отговорят на бъдещите стандарти за шофиране WLTC.

От бензиновите двигатели се предлагат два варианта на двигателя 1.2 PureTech: PureTech 130 к.с. S&S с 8-степенна автоматична скоростна кутия EAT8 (който ще бъде наличен през 2019 г.) и PureTech 110 к.с. S&S с 5-степенна механична скоростна кутия, наличен също и във версия с много нисък разход на гориво. Двигателите PureTech 130 включват филтър за твърди частици за намаляване на емисиите на сажди.От дизеловите двигатели се предлагат три варианта на мощност на двигателя 1.5 BlueHDi: BlueHDi 130 к.с. S&S с 6-степенна механична или 8-степенна автоматична скоростна кутия EAT8; BlueHDi 110 к.с. с 5-степенна механична скоростна кутия, наличен също и във версия S&S с много нисък разход на гориво и BlueHDi 75 к.с., с 5-степенна механична скоростна кутия.

Всички дизелови двигатели са оборудвани с филтър за твърди частици и система за селективна каталитична редукция. Тази технология позволява контрол на емисиите от момента на стартиране на двигателя и без да изисква добавка за филтъра за твърди частици.

<< Обратно към новините