Новият Peugeot Partner - серийно с i-Cockpit и система срещу претоварване

26.06.2018

Новият Peugeot Partner - серийно с i-Cockpit и система срещу претоварване

Новият Peugeot Partner е първият лекотоварен автомобил, в сегмента на малките ванове, който е оборудван стандартно с Peugeot i-Cockpit®, познат от леките автомобили на френската марка. С новия си модел Peugeot обяви, че революционизира LCV сегмента - с перфектен баланс между удобство и управляемост – отличителна черта на марката.

С динамичния си дизайн новият Peugeot Partner е не само практичен и елегантен. Той е оборудван с богата гама системи в помощ на водача, които досега са били налични само в най-новите поколения седани на френския производител.За първи път моделът включва две основни, оригинални иновации: индикатор за претоварване и Surround Rear Vision - осигурен от камера поглед назад, включително и към мъртвите зони.
Новият Peugeot Partner е като мобилен офис за работа без стрес. Вътрешните размери отговарят напълно на пазарния сегмент, той е изключително комфортен и зоната за полезен товар е по-практична и функционална от преди.
Версията Grip, например, отговаря на нуждата от здравина при всякакви обстоятелства, докато Asphalt е за онези, които прекарват повече време зад волана. Новият Peugeot Partner ще бъде пуснат на международните пазари от ноември 2018 г.

Новост в LCV сегмента!
Първото впечатление от интериора на новия Peugeot Partner е, че финалните щрихи и изработка са идентични с тези на пътнически автомобил - до последния детайл. Моделът е оборудван със свръхмодерни технологии, които благоприятстват стимулиращото, инстинктивно и безопасно шофиране.

Peugeot i-COCKPIT®: За първи път в лекотоварен автомобил
Peugeot i-Cockpit®, от който са продадени над 4 000 000 броя, сега за първи път се влага при лекотоварен автомобил.
Много повече от нова характеристика, Peugeot i-Cockpit® се превръща в задължително оборудване за професионалните потребители, които постоянно търсят начини да подобрят качеството на предлаганата от тях услуга. Оптимално ергономично разпределение, отличен комфорт и образцови системи за безопасност осигуряват интуитивно усещане при шофиране.Какво включва Peugeot i-Cockpit®,:

 • Компактен волан за подобрен захват и маневреност – управлението е по-бързо, по-малко уморително и много по-приятно!
 • Дисплей на нивото на очите се предлага като стандартно оборудване, за да даде възможност на водача да получава важната информация за шофирането, без да сваля поглед от пътя, което е гаранция за безопасност и комфорт.
 • 8-инчов капацитивен сензорен екран, разположен в центъра на бордното табло в полезрението на водача, осигуряващ пряк и постоянен достъп до ключови функции за комфорт – радио навигация, настройки на автомобила, телефон и др.

Surround Rear Vision – пълен контрол
Вече не се налага избор между безопасност и видимост. Тази нова система е ценна помощ за водача. Тя предоставя изглед около автомобила, а водачът има оптимална външна видимост, което улеснява шофирането и маневрирането.
Новият Peugeot Partner е оборудван с две камери. Едната е разположена в основата на огледалото от страната на пътника отпред, а другата – в горната част на панелите на задните врати. Те осигуряват страничен изглед от страната на пътника, като така се изключват всякакви мъртви зони, както и заден изглед за улесняване на маневрирането в складове, промишлени обекти или в градска среда.
Изображенията се извеждат на екран, разположен там, където обичайно е монтирано вътрешното огледало за обратно виждане, и предоставят близък изглед на обектите в непосредствена близост до автомобила за по-бързи реакции и оптимална безопасност.

Индикатор за претоварване
Новият Peugeot Partner предлага голям товарен капацитет и е оборудван и със система за предупреждение при претоварване. Изцяло новата технология гарантира пълна безопасност при всякакви обстоятелства. Масата на товара се измерва автоматично при включване на двигателя, като тя може също така да бъде измерена от товарната зона, когато автомобилът е спрял. Това става , чрез специален бутон, разположен в товарното пространство.
При достигане на 90% от общия капацитет за товарене върху бутона за управление светва бял LED индикатор. Ако максимално допустимият товар е надвишен, светва жълт LED индикатор, допълнен от визуално предупреждение на бордното табло.
Тази практична и ефективна система е гаранция за безопасността на автомобила. Чрез избягване на претоварването на автомобила се избягват всички рискове от влошено пътно поведение и свързаните с него опасности като спукване на гума, загуба на контрол над автомобила, преждевременно износване, по-висок разход на гориво и риск от глоби. Новото уникално за всички сегменти на LCV пазара, оборудване се предлага като опция.

Бъдете свързани
Списъкът от налични технологии при новия Partner е впечатляващ. Той е еквивалентен на този в Peugeot 3008 SUV и в зависимост от версиите включва:

 • Електрическа паркинг спирачка. Тя е не само лесна за ползване, но освен това пространството, освободено от стандартната ръчна спирачка, е оползотворено като голямо място за съхранение или по-голяма седалка за версията с 3 места отпред.
 • Адаптивен автопилот поддържа зададената скорост и адаптира дистанцията до автомобила отпред в съответствие с нея. Пълното спиране на автомобила е възможно, ако той е оборудван с 8-степенна автоматична скоростна кутия.
 • Системата за разширено разпознаване на пътните знаци разпознава и извежда пътните знаци и предлага адаптиране на системата за ограничаване на скоростта и автопилота в съответствие с максимално разрешената скорост.
 • Асистент за придържане в лентата коригира курса на автомобила в случай на понижено внимание на водача.
 • Предупреждение за бдителността на водача използва система от камери за следене, базирана на анализ на движенията на волана. Системата издава звуково и визуално предупреждение, когато засече понижено вниманието на водача.
 • Активната спирачка за безопасност се включва, ако бъде засечен риск от сблъсък.
 • Стабилизатор на теглича стабилизира ремаркето чрез неутрализиране на страничните движения и намаляване на скоростта на автомобила, ако е необходимо.
 • Автоматично превключване на къси и дълги светлини.
 • Камера за заден ход Visiopark 180° показва 180-градусов изглед на околностите зад автомобила със стандартен 180-градусов изглед („от птичи поглед“) или приближен изглед при наличие на препятствие в непосредствена близост.
 • Следене на мъртвата зона с предупредителен индикатор в страничните огледала.
 • Безключов достъп до автомобила и стартиране на двигателя.

Големият 8-инчов цветен сензорен екран осигурява свързаност. Леснодостъпен и наклонен към водача, той се предлага с два USB входа, един жак, Bluetooth и безжично зарядно за смартфон. Системата се допълва от Mirror Screen, която е съвместима с Mirror Link®, Apple Carplay™ и Android Auto™.
Свързаната 3D навигационна система е с гласово управление, което позволява лесно и интуитивно откриване на интересни места. Тя взема предвид информацията за пътната обстановка в реално време от TomTom Traffic. Може да извежда на дисплея паркинги, бензиностанции и местна прогноза за времето.
За да увеличи още повече безопасността 3D навигационната система е придружена от Peugeot Connect SOS и Assistance.
В случай на инцидент, Peugeot Connect SOS алармира, посочва местоположението на автомобила и се свързва със службите за аварийна и спешна помощ, ако е необходимо.
Peugeot Assistance свързва потребителя с Пътна помощ на Peugeot, която въз основа на съобщената информация (местоположение, номер на шасито на автомобила, пробег и механични предупреждения, издадени от бордовия компютър) може да изпрати автомобил на пътна помощ.
За да улесни ежедневното ползване на автомобила и да помогне в управление на поддръжката, разхода на гориво и анализа на пътуванията, новият Peugeot Partner предлага широка гама от опции:

 • - Пакет Monitoring информира потребителя за операциите по поддръжка, които трябва да се извършат, чрез съобщения в неговото лично пространство в MyPeugeot.
 • - Пакет Tracking намира местоположението на новия Peugeot Partner в реално време и помага на органите на реда в случай на кражба на автомобила.
 • За мениджърите на автопаркове, които винаги търсят по-голяма ефективност и оптимизация на автопарка, са на разположение три специални пакета:
 • - Пакет Connect Fleet Management следи изминатия пробег въз основа на часовете на ползване, точна оценка на разхода на гориво и свързаните разходи и следи в реално време интервалите за сервизно обслужване.
 • - Пакет Eco-drive добавя анализ на шофирането с персонализирани съвети за водача.
 • - Пакет Geolocation предлага проследяване на автомобила в реално време, посочвайки поетите маршрути и престоя на автомобила. Възможно е да се зададе конкретна зона, която да се спазва, с изпращане на предупреждение в случай на несъответствие.

Бизнес партньор с реална индивидуалност
Тъй като лекотоварният автомобил е средство за мобилност и имидж, е отделено специално внимание на това новият Peugeot Partner да излъчва динамизъм и увереност. Той продължава стила на новия пътнически Peugeot RIFTER и така е в синхрон с текущата автомобилна гама на Peugeot.
Предната част е елегантна, модерна и здрава с Лъва в центъра на вертикалната решетка, която подчертава дизайна на мощните предни фарове.
Профилът отразява цялата сила на стила. Линиите са перфектно балансирани. Предният капак е къс и хоризонтален, средната линия е висока, надвесите по-къси отпреди. Скосеният дизайн, който е симетричен в предната и задната част, оформя със страничните части с нов силует на каросерията.
Отзад, бронята придава сила на долната част и осигурява оптимална защита. Широко отварящите се врати подчертават здравия характер на автомобила и представляват допълнителна защита срещу кражба от товарното отделение. Предлага се и опция за еднокрила задна врата.
Вътрешният дизайн е с визия, присъща на гамата пътнически автомобили на Peugeot - ергономични и същевременно елегантни. Стилът е елегантен и дискретен, пространството е едновременно ергономично и гъвкаво, включващо многобройни решения за съхранение.
Вътре в автомобила погледът е мигновено привлечен от бордното табло, включващо Peugeot i-Cockpit®, където всичко е леснодостъпно, за да може водачът да се съсредоточи върху пътя и да се наслаждава на интуитивно, динамично шофиране. Поддържането на автомобила в отлично състояние не е пренебрегнато, като при някои версии се предлагат гумени подови стелки като стандартно оборудване.
Когато се прекарва дълго време в автомобила, акустичният комфорт е от първостепенно значение, поради което на него е отделено специално внимание и резултатът е ниво на акустичен комфорт, непостижимо досега за автомобили в този сегмент.

Оптимизирани размери
Основните нужди на професионалните потребители са били основният фокус, при разработването на новия Peugeot Partner. Целта е била оптимална функционалност при всякакви обстоятелства. Размерите отговарят напълно на стандартните в сегмента, с дължина от 4,40 м за версията Standard, осигуряваща оптимална ефективна използваема дължина от 1,81 м. Товарният обем, варира от 3,30 куб. м до 3,80 куб. мв зависимост от версията и е достатъчен за 2 европалета.Версията Long, която е с дължина от 4,75 м (+35 см), осигурява дори още по-голям товарен капацитет. Ефективната дължина на тази версия е 2,16 м, а товарният капацитет е от 3,90 куб. м до 4,40 куб. м.
Новият Peugeot Partner е изграден въз основа на версия на платформата EMP2, която е използвана за най-новите модели на френската марка. Тази изпитана и тествана платформа позволява по-къси надвеси и по-малък Диаметър на завой за лесно маневриране. Диаметърът на завой между тротоари е едва 10,82 м за версията Standard и 11,43 м за версията Long.
Полезният товар е един от най-добрите в сегмента - от 650 кг до 1000 кг за определени версии, както Standard, така и Long. Версиите с много нисък разход на гориво имат полезен товар от 600 кг.

Многофункционална модулност
Шестте крепежни халки на пода са стандартно оборудване, за да гарантират обезопасяване на товарите. Четири допълнителни халки на половината височина могат да бъдат добавени като опция. Товарната зона е лесна за ползване при всякакви обстоятелства, тъй като съдържа 12-волтов контакт и отлично осветление с шест светодиода, осигуряващи светлинен поток от 237 лумена.
Опционалните плъзгащи се странични врати осигуряват лесен достъп, широко отварящите се задни асиметрични врати (2/3 – 1/3) предлагат голям светъл отвор за товарене при опцията със задна врата, а люкът, разположен точно над задните врати, позволява транспортиране на дълги предмети.

В зависимост от версията новият Peugeot Partner може да бъде оборудван с модулируема седалка Multiflex, която предоставя следните възможности:

 • Трима души отпред. Тази практична функция е много високо ценена от професионалистите, тъй като могат да превозват своите екипи и инструменти и да оптимизират пътуването си. Липсата на лоста на стандартната ръчна спирачка прави възможно разширяването на централната седалка.
 • Равен под и товарен капацитет, увеличен с 400 л, и ефективна дължина до 3 м за версията Standard и 3,35 м за версията Long и едновременно с това запазване на възможността за транспортиране на 2 души, благодарение на сгъваемата странична пътническа седалка.
 • Възможност за транспортиране на дълги предмети, благодарение на сгъването на страничната седалка към облегалката й.
 • Мобилен офис, благодарение на масичка за писане, вградена в сгъваемата облегалка на централната седалка. Сега тя е оптимизирана и може да се накланя към пътника или към водача.
 • Място за съхранение със заключване под централната седалка.

Новият Peugeot Partner предлага товаро-пътническа версия с дълбока кабина при версията Long. Седалката на втория ред е пренесена от новия Peugeot RIFTER и предлага комфорт и рекордно пространство за краката в сегмента. Друга уникална характеристика в този клас е възможността за сгъване на втория ред седалки, което позволява транспортирането на големи товари и същевременно оставя място за пътническа седалка на първия ред, която може да бъде сгъната, за да осигури място за дълги товари.
С максимален капацитет от 113 литра решенията за съхранение на вещи са проектирани да задоволят най-различни професионални нужди. Те са интелигентно разпределени из цялото пространство. Жабката с охлаждане, разположена срещу пътника, използва пространството, обичайно заето от въздушната възглавница, която сега е от типа „Bag-in Roof“ и е достатъчно голяма, за да побере 15-инчов лаптоп. Към жабката е добавен отвор за преминаване на кабел, за да може компютърът да бъде оставен да се зарежда.

Гама икономични двигатели на разумни цени
Работата, извършена по отношение на архитектурата на автомобила и по оптимизация на масата му, е ключова за намаляване на разхода на гориво и CO2 емисиите. Изключително икономичните двигатели отговарят на най-новите стандарти и са готови за предстоящата WLTP сертификация.

Бензиновите двигатели включват две версии на 1,2-литровия двигател PureTech:

 • PureTech 130 к.с. S&S с 8-степенна автоматична трансмисия EAT8, която ще е налична през 2019 г.
 • PureTech 110 к.с. S&S с 6-степенна механична скоростна кутия.

Двигателите PureTech са оборудвани с филтър за твърди частици за намаляване на емисиите частици.

Предлагат се три дизелови двигателя:

 • BlueHDi 130 к.с. S&S с 6-степенна механична скоростна кутия или 8-степенна автоматична трансмисия EAT8.
 • BlueHDi 100 к.с. S&S с 5-степенна механична скоростна кутия
 • BlueHDi 75 к.с. с 5-степенна механична скоростна кутия.

Всички дизелови двигатели са оборудвани с филтър за твърди частици и система за селективна каталитична редукция (SCR). Тази технология намалява емисиите от момента на стартиране на двигателя.

Нови конфигурации за по-голяма адаптивност
В допълнение към стандартните нива на оборудване, новият Peugeot Partner предлага за първи път готови версии за определени профили на употреба.
Grip, версия, която напълно отговаря на нуждите за достъп до трудни терени и която може да транспортира тежки, мръсни, дълги товари и едновременно запазва достатъчно място за трима души. Достатъчно здрава да издържи на всякакви условия, тази версия предлага:

 • - Увеличен пътен просвет
 • - По-големи джанти с гуми Mud & Snow
 • - Усъвършенстван контрол на сцеплението - Advanced Grip control
 • - Три седалки отпред
 • - Под с пластмасово покритие
 • - Увеличен полезен товар до 1000 кг
 • - Допълнително осветление в товарната зона
 • - Резервна гума

Asphalt е предназначена за професионалисти, които изминават голям километраж, които не броят часовете, прекарани в автомобила и които търсят преди всичко безопасност и комфорт. Тази версия включва:

 • - Подобрена звукоизолация
 • - Седалки „Comfort“
 • - Surround Rear Vision
 • - Електрическа паркинг спирачка
 • - Радио с 8-инчов сензорен екран
 • - Регулатор и ограничител на скоростта
 • - Сензор за дъжд и осветеност
 • - Климатик

Всички опции от гамата могат да бъдат добавяни към тези версии. И не на последно място, пълна гама трансформации вече е планирана с партньори. Това включва аварийни и помощни автомобили, специализирани превозни средства за строителния сектор, пикапи, хладилни превозни средства, 4x4 и други.

<< Обратно към новините