California 6.1 идва с дигитален контрол на кемпера

02.08.2019

California 6.1 идва с дигитален контрол на кемпера

Volkswagen Commercial Vehicles ще направи световната премиера на новата California 6.1 в края на август на изложението Caravan Salon в Дюселдорф.

Тя идва с харизматична нова предница и подобрени кухненски единици и легла. Кемпер ванът е дигитализиран с новия многофункционален контролен панел, намиращ се в горната конзола. Други нови функции са дигиталните инструменти (като опция) и инфотеймънт системите от ново поколение с интегрирана онлайн свързаност. Панелите с инструменти са пренаредени и съобразени с дигиталния свят. Новото електромеханично управление също прави шофирането по-безопасно и лесно, тъй като използва системи за помощ на водача като Lane Assist.

Това е кемпер ван, подходящ за изследователи по целия свят, като от модела California досега са продадени 175 000 бойки. Шестото поколение идва едновременно технически и визуално актуализирано в California 6.1. California Ocean 6.1 е премиум версията. Една от особено впечатляващите визуално характеристики е предната секция. Горната част на хромираната решетка на радиатора на Ocean образува едно цяло с новите LED дневни светлини. Под него сега има още по-големи всмукателни отводи за ефективна работа на двигателя.

California Ocean 6.1 се отличава с хромирана лента, украсяваща новата броня. Чрез хромираните елементи, Ocean се различава външно от моделите Beach и Coast. Във всички случаи по-ярко изразеният дизайн подчертава ширината на California 6.1 и прави всички версии на кемпера да изглеждат родени за пътя.

Интериорът е освежен, многофункционалният блок за управление на кемпера, разположен в конзолата на покрива е преработен и дигитализиран. Нови помощни системи подобряват безопасността и комфорта. Съвременно поколение инфотейнмънт с интегриран eSIM пък отваря света на мобилните онлайн услуги, а дигиталните инструменти са достъпни за първи път чрез Digital Cockpit.

Помещенията и спалните зони на фургона са деликатно подобрени и оптимизирани. Освен това, водачът и пътникът отпред се наслаждават на преработено табло, включващо нови инструменти - аналогови или като опция дигитални, както и на нови онлайн информационни системи.

California 6.1 разполага с електромеханично сервоуправление. Volkswagen Commercial Vehicles са използвали доста нови системи за подпомагане като Lane Assist, Side Protection и Trailer Assist. Благодарение на тях маневрирането с кемпер вана е детска игра. Системата за стабилизиране при страничен вятър прави пътуването с California 6.1 още по-безопасно. Новата California T6.1 ще бъде пусната на пазара с високоефективни 2.0-литрови турбодизелови двигатели с мощност до 146 кВ/199 к.с.

<< Обратно към новините