Паралелният международен тест за пикапи IPUA 2023

30.08.2023

Атинската Ривиера става сцена на надпреварата за International Pick-up Award 2024/25

Паралелният международен тест за пикапи IPUA 2023

През тази есен журито, което присъжда престижния приз Международна награда за пикап (International Pick-up Award) се отправя на изток, към Гърция. Това се случва , след успешно проведения преди 2 години тест в Хърватия, излъчил носителят на International Pick-up Award 2022/23.В Гърция, в околностите на Атина, през октомври ще се проведе паралелният тест на кандидатите за наградата International Pick-up Award 2024/25, след който с гласуване журито ще определи носителят й.

Организатор и домакин на тазгодишния тест е гръцкото издание Troxoi & TIR Magazine. В надпреварата, която се провежда на всеки две години ще включат всички претенденти за отличието – пикапи на Ford, Isuzu, Maxus, Toyota, Volkswagen, както и модели извън програмата на Ford USA, Ram и Ineos.

Тридневният тест, от 16-18 октомври, ще включва сесии за тестване на пътя и офроуд, измерване разхода на гориво, сравняване на размерите и показателите на пикапите. Членовете на Международното жури Ван на годината (IVOTY), които участват и в определянето на носителя на наградата за пикап, с нетърпение очакват пътните тестове, които ще се проведат по едни от най-зашеметяващите брегове и живописни пътища в Европа – прочутата Атинска Ривиера. Впечатляващата брегова линия на Атинския полуостров се простира на повече от 60 км от Пирея до нос Сунио, където се издига внушителният храм на Посейдон.

Офроуд тестовете ще се проведат на тежък терен в Лавреотики, признат от ЮНЕСКО за „изключителен пример за технологичен и културен пейзаж“. Тук има свидетелства за обширната минна и металургична дейност (още от 3200 г. пр. н. е.), която издига града-държава Атина до доминираща сила в класическата античност. Лаврио е мултикултурен индустриален център, първият в съвременна Гърция и един от най-големите в Средиземноморието.

Василис Дарамускас, старши тестови редактор на Troxoi & TIR Magazine, от името на организаторите пък очаква с нетърпение да приветства колегите си от журито в Гърция и да покаже какво може да предложи родната му страна, като осигури най-подходящата сцена за събитието.

„Да, наистина, ще приветстваме с добре дошли колегите и представителите на производителите, участващи в състезанието, както и гостуващите пикапи-прототипи в събитието. Поводът е страхотна възможност да видим и анализираме най-доброто от технологиите в днешните и утрешните пикапи, всички от които ще бъдат добре изучени, описани и публикувани от членовете на журито в техните списания и уеб базирани медии,” казва той.

Това е шестото издание на провеждания на всеки две години IPUA GROUP TEST, след учредяване на наградата през 2009 г. Победители в предишните години в тази престижна надпревара са били VW Amarok (2 пъти), Ford Ranger (2 пъти), Nissan Navara и Toyota Hilux.

Обявяването на победителя и връчването на наградата Pick-up Award 2024/25 ще стане по време на международното изложение за транспорт и автомобили за работа Solutrans 2023, в EurExpo, Лион на 22 ноември 2023 г.

IVOTY & IPUA Jury – www.van-of-the-year.com

 

<< Обратно към новините