Новият EQT от Mercedes-Benz вече е в България

12.09.2023

Новият EQT от Mercedes-Benz вече е в България

Новият EQT от Mercedes-Benz, с комбинирана консумация на енергия (WLTP) 18,99 кВтч/100 км и комбинирани CO2 емисии (WLTP) 0 г/км, съчетава вариативността и високото ниво на оборудване на T-Class и е негов сроден модел, но с предимствата на изцяло електрическото задвижванe.


 

Автомобилът предлага на семействата и любителите на почивките атрактивен вход в изцяло електрическия свят на марката Mercedes-Benz. Цените започват от около 96 000 лв. с ДДС, като автомобилите се предлагат с 5 години гаранция и 5 години сервизно обслужване от Силвър Стар като генерален дистрибутор на марката за България. Електрическият мотор е с мощност 90 кВт или 122 к.с., а динамичните му характеристики са налични при всякакви режими на шофиране.

Благодарение на радиаторната решетка с черен панел и централна звезда, новият EQT може да бъде различен отдалеч като член на семейството на Mercedes-Benz. Електрическият малък ван съчетава компактни външни размери с достатъчно вътрешно пространство. Автомобилът предлага почти същата функционалност в интериора като конвенционално задвижваната T-класа.

Ниският праг от само 56 сантиметра улеснява товаренето на тежки предмети, а плъзгащите се врати от двете страни на автомобила позволяват удобен достъп до задната част. Така товаренето може да се извършва гъвкаво от три страни, включително задната врата, a пък на задната седалка има място за до три детски столчета.

Литиево-йонната батерия има използваем капацитет от 45 кВтч, позволявайки пробег до 300 км в зависимост от експлоатационния режим. На работа, у дома или на обществени станции EQT може удобно да се зарежда с променлив ток (AC) при 22 кВт. Автомобилът е оборудван стандартно със 75 кВт DC зарядно устройство, което гарантира зареждане на батерията от 10 до 80 процента за 38 минути.

Същевременно EQT използва енергийно ефективна термопомпа, за да намали изискването за мощност и да осигури по-голямата част от енергията за стабилен пробег на автомобила чрез активно термично управление. Батерията захранва само компресора на инсталираната термопомпа и не консумира енергия за действителната климатизация на интериора на автомобила.

С информационно-развлекателната система MBUX и достъпа до широк набор от цифрови екстри чрез приложението Mercedes me, EQT поставя стандарти в свързаността в сегмента на малките ванове. Уникалното при MBUX е способността му да учи чрез вградения изкуствен интелект. Чрез разработените функции за предвиждане системата може да предложи последващите действия на водача.

Например, ако редовно шофирате до определено място за паркиране, тази дестинация се запаметява и предлага автоматично веднага щом навигационната система разпознае маршрута. Всичко, което водачът трябва да направи, е да потвърди и цялата информация за маршрута е налична.

Приложението Mercedes me също дава възможност за постоянна връзка с EQT, дори и от разстояние. То предлага функции като дистанционно отключване или заключване на автомобила, задаване на предварителна климатизация преди пътуване, намиране на крайната цел и изпращане към навигация в автомобила, локализиране на автомобила и много други.

<< Обратно към новините